mynewspapers.net

Naturliga steroid kräm för acne

Naturliga steroid kräm för acne


Akne är något nästan varje tonåringen går igenom, men det kan orsaka psykiska problem i form av ångest och depression. De som lider av akne bör påbörja behandling så tidigt som möjligt för att minska risken för finnar ärrbildning i huden. Ett sätt vissa människor väljer behandla akne är med steroid kräm.

Om acne

Ungefär drabbas 80 procent av tonåringar av akne, medan omkring fem procent av kvinnorna och en procent av män mellan 25 och 40 år fortsätter att påverkas av villkora. Acne utvecklas på samma sätt i alla olika sorters hudfärger, och orsakas av överaktivitet av talgkörtlar som utsöndrar oljiga ämnen på huden. De som lider av akne har körtlar som är mycket känsliga för normala nivåer av testosteron, som förekommer naturligt i både män och kvinnor. Testosteron utlöser körtlar för att producera talgöverskott, medan döda hudceller på täppa upp hudens porer, orsakar en bygga upp som orsakar pormaskar, whiteheads och så småningom finnar att form.

Om steroid kräm

Steroider introducerades i slutet av 1950-talet som en anti-inflammatorisk behandling av eksem och dermatit, bland andra hudåkommor. De kan delas in i grupper beroende på dess styrka, även om det rekommenderas att endast använda den svagaste möjliga steroid som kommer att utföra behandlingen. Men behövs ibland en starkare behandling för en kort tid att se till att villkor som huden rensas ordentligt innan en mildare behandling används.

Fördelarna med steroid kräm

Steroid krämer kan behandla akne snabbt som det absorberas lätt i hudcellerna. Det är dock viktigt att följa läkarrecept exakt för att undvika att förvärra problemet. Används korrekt, kan steroid krämer klara upp akne problem snabbare än andra tillgängliga nonsteroid läkemedel. De snabba effekterna av steroid kräm också hjälpa patienter undvika möjliga permanent ärrbildning.

Farorna med steroid kräm

Inre negativa biverkningar av steroider inkludera binjuren dämpning, som kan hindra produktionen av naturals steroider som är viktiga för kroppen. Dämpning av dessa naturliga steroider kan leda till sjukdom. Steroid krämer kan också orsaka Cushing syndrom, som lyfts när stora belopp av steroid är absorberas genom huden, vilket leder till vätskeretention, blodtryck och diabetes. Yttre sidan påverkar av steroider inkludera hud gallring och bristningar, lätt blåmärken och slita av huden, hudutslag, utvidgade blodkärl och känslighet för hudinfektioner.

Andra akne behandlingar

För dem som är försiktig med att använda steroid krämer, finns andra sätt att behandla akne. Det drabbade området måste hållas ren, så det ska tvättas minst två gånger om dagen med en unperfumed rengöringsmedel. Huden behöver dock också en viss mängd naturliga oljor, så det är viktigt att använda mild tvål. Apotek erbjuder oftast flera över disk utvärtes läkemedel som innehåller antibakteriella medel för att behandla akne, som bensoylperoxid. Användare bör dock vara försiktig eftersom bensoylperoxid kan allvarligt torkar ut huden, orsakar rodnad och peeling.