mynewspapers.net

Naturliga sätt att öka östrogennivåer

Naturliga sätt att öka östrogennivåer


Klimakteriet är en process som alla kvinnor upplever under den senare delen av deras vuxen ålder, där deras äggstockar sluta producera ägg. Kvinnor går igenom klimakteriet producerar mindre av ett kvinnligt hormon som kallas östrogen. På grund av den låga nivån av östrogen, kan kvinnor uppleva symtom såsom värmevallningar, sömnsvårigheter, hud rodnad och natt svettningar. Dessa typer av symtom kan minskas genom att öka östrogen genom naturlig behandling.

Sojaprotein

Naturliga sätt att öka östrogennivåer


Soja har varit ett populärt ämne bland forskare och de inom det medicinska området för över ett decennium. Soja innehåller ett hormon som kallas fytoöstrogen som, i en kvinnlig kropp, fungerar som östrogen vid förtäring. Dessa fytoöstrogener hålla menopausala kvinnor upplever symptom som förlust av benmassa, värmevallningar, nattliga svettningar och ömhet i brösten.

Silverax

Detta växtbaserade tillägg innehåller fytokemikalier som ökar östrogen och minskar progesteron. För kvinnor upplever klimakteriet symtom som depression, värmevallningar och vaginal torrhet, kan detta tillägg vara hjälp för att minska deras besvär.

Don Quai

Don Quai är en kinesisk ört som balanserar hormonnivåerna i en kvinnas kropp. Om östrogen nivåerna är låga, fungerar Don Quai med den ört fytoöstrogener att öka östrogen nivåer. Den balanserar även hormonnivåer om det finns för mycket östrogen som produceras i kroppen. Don Quai kommer att motverka detta genom att sänka östrogen nivåer.

Lakrits

Lakrits har östrogen föreningar som innehåller den aktiva ingrediensen glycyrrhizin. Denna kemikalie fungerar på samma sätt till Don Quai som en östrogen-modulator genom att öka nivåerna av östrogen när de låg och minskande nivåer när de är för hög.