mynewspapers.net

Naturliga sätt att förminska fibroids

Naturliga sätt att förminska fibroids


Myom är knop av bindväv och anses vara en godartad tumör. Det uppskattas att 50 procent av kaukasiska kvinnor och 72 procent av afro-amerikanska kvinnor kommer att utveckla myom någon gång i sitt liv. Muskelknutor kan växa inom eller utanför livmodern och klassificeras efter placering. Även om orsaken till myom kan bero på flera faktorer och är den främsta orsaken till hysterektomi, finns det icke-invasiv och naturliga sätt att krympa myom.

Typer

Det finns fyra typer av myom. Subserosal myom växer på utsidan av livmoderväggen. Intramurala muskelknutor form inom livmoderväggen. Submukosala myom utvecklas under slemhinnan i livmoderväggen. Pedunculated myom har en stjälk och kan växa antingen inuti eller utanför livmodern.

Orsakar

Läkarkåren har bevittnat en länk mellan muskelknutor och ökat östrogen nivåer, antingen från p-piller eller graviditet. Muskelknutor tenderar att krympa kvinnor i klimakteriet på grund av minskningen av östrogen nivåer. Det tros också det finns en ytterligare samband mellan muskelknutor samt stress och fetma.

Symtom och diagnos

Symtom på myom varierar beroende på belägenhet. Vanliga symtom är buksmärtor, kraftig blödning och urin tryck. Om asymtomatiska, som de flesta kvinnor, känner läkare först en knut på livmoderväggen under en rutinmässig bäcken tentamen. Läkaren kommer då att söka bekräftelse genom ett ultraljud, datortomografi, ett vaginalt ultraljud eller genom användning av ett litet teleskop.

Förbättra leverfunktionen

Eftersom östrogen tros vara en bidragande faktor till fibroid utveckling, är bra leverfunktionen ett måste. Om levern inte fungerar korrekt, kan inte det behandla överskott östrogen, som sedan cirkulerar i blodomloppet. Äta sallader med citronsaft, maskros greener, endivesallad, kronärtskockor och radicchio. B-komplex vitaminer är också avgörande för leverfunktionen.

Diet

Kost är viktigt att krympa myom. Undvika livsmedel som nötkött, kyckling och fläsk som har injicerats med hormoner. Att förlora vikt rekommenderas starkt. Fettceller lagra östrogen, därför att bli av med fett frigör kroppen av överskott östrogen.

Stress

Stress bidrar till många sjukdomar. När en person känner stress, släpper binjuren stresshormonet kortisol. Kortisol har visat sig öka fettvävnad och celler, särskilt runt stammen av kroppen. För att minska stress, prova avslappningstekniker som medling eller övningar som yoga. Rådgivning är också en hållbar resurs för stressreducering.

Örter

Det finns många örter kan hjälpa krympa myom. Maskros rot, mjölk tistel, kardborre, gurkmeja, kramp bark, Hjärtstilla blad, wild yam rhizom, prickly aska bark, SNÄRJMÅRA blad, kungsljus löv och ingefära rhizom är de örter som rekommenderas för att inte bara hjälpa leverfunktionen, men också för att krympa fibroids. Om möjligt, söka råd från en licensierad herbalist. Krympa en uterin fibroid kommer att ta tid. Åtminstone, kommer att dessa åtgärder förhindra det från att växa ytterligare. Som alltid, om symtom visas eller förvärras, rådfråga en läkare omedelbart.