mynewspapers.net

Naturliga sätt att färga ditt hår blondin

Naturliga sätt att färga ditt hår blondin


Vad längder skulle du gå för att färga ditt hår blondt? Onaturliga blondiner använder kemikalier såsom peroxid för att skala färg från håret. Detta lämnar håret skadade och svag. Det finns naturliga sätt att färga ditt hår blonda. Dessa metoder fungerar inte så snabbt som peroxid, men de är mindre skadligt för håret och kan användas säkert hemma utan risk för din hälsa.

Citronsaft

Både färskpressad och koncentrerad citronsaft kan användas till ljusare hår och färga det blont. Blanda citronsaft med lite vatten och spraya på fuktigt hår. Blandningen måste värme reagerar, så antingen använda en hårtork eller sitta i solen. Efter 30 minuter, skölj citronsaft från håret. Processen upprepas varannan dag tills önskad färg uppnås. Citronsaft kan torka ut hår. Att undvika detta, villkorar efter användning och lägga till ett par droppar olivolja i blandningen.

Kamomill och calandula Infusion

Kamomill och calandula blommorna har använts för att färga tyger i hundratals år. För att färga hår, är blommorna kokt i vatten för att göra en te. Sedan sköljs håret med te flera gånger i veckan. Örtteer kommer ljusare hår, vilket gör det blondare.

Henna

Henna är en pasta gjord från Lawsonia Inermis buske. Det har använts i tusentals år i Indien för att dekorera händer och ansikten av brudar. Henna kan också tillämpas på håret. När henna har torkat, det kommer att flagna bort naturligt och håret under kommer har absorberat det naturliga färgämnet i pastan. Ren henna skapar en rödbrun färg, men det kan blandas med andra örter för att producera svart och gul. Henna kan användas upprepade gånger utan hälsorisker.

Naturliga färgämne schampo

Naturliga färgämne schampo som Aveda och Artec innehåller en blandning av växtbaserade ingredienser utformade för att lätta ditt hår. Används som ett normalt schampo, färga dessa schampon rekommendera lämnar lödder på håret i flera minuter innan sköljning. Schampo börjar används dagligen under några veckor, att lätta håret. Enligt Hairboutique.com, du bör inte förvänta sig mirakel. Även om schampo kommer att lätta ditt hår gradvis, om du är mörk brunett eller svart, är det sannolikt aldrig att färga håret ljust gul.