mynewspapers.net

Naturliga sätt att få en bättre nattsömn

Naturliga sätt att få en bättre nattsömn


Om du har svårt att somna, bor somna, vakna upp alltför tidigt eller allmänt känner ouppdaterade när du vaknar, du är inte ensam. Att få tillräckligt med sömn är viktigt--den genomsnittliga vuxen behöver minst sju till åtta timmar sömn per natt. Att vara utvilade laddar dina batterier och förbereder dig för att möta dagens utmaningar.

Undvika stimulantia

Om du har svårt att somna, kanske du vill titta på ditt intag av ämnen som koffein, alkohol och nikotin. Enligt National Health Service (NHS), även om många människor tror att ha ett glas vin eller en annan alkoholhaltig dryck innan läggdags kommer att hjälpa dem att sova, orsakar det faktiskt mer frekventa uppvaknanden mitt i natten. Inte äta choklad och dricka koffeinhaltiga drycker som te, kaffe eller läsk i minst fem timmar innan läggdags. Koffein kan bo i ditt system i genomsnitt ca tre till fem timmar, men hos vissa personer kan det få effekter för upp till 12 timmar. Röker inte före sänggåendet--nikotin är en annan stimulantia som kan hindra dig från att somna.

Utveckla en läggdags rutin

Utveckla en regelbunden läggdags rutin skickar signaler till din kropp både psykiskt och fysiskt att det är dags att förbereda för säng, och rekommenderas av NHS. Göra något för att varva ner från dagen, som tar en varm, avkopplande bad med lite lavendel eterisk olja eller lyssna på lugnande musik. Med en vanlig läggdags rutin kan också hjälpa dig att skilja dig från dagens händelser. Försök inte att göra något stimulerande som motion eller diskutera ekonomiska frågor med din make just före sänggåendet. Upprätta en regelbunden sänggåendet genom att somna vid samma tid varje kväll, även på helger.

Naturläkemedel

Du kan också prova en växtbaserade sömn remedy som valeriana. University of Maryland Medical Centre i USA var valerian ett effektivt rättsmedel för sömnlöshet och minska den tid det tar att somna. Välja en ört produkt med Valerianus i det som har registrerats med mediciner och sjukvård produkter Regulatory Agency (MHRA), som detta innebär det har kontrollerats för kvalitet, men inte för effektivitet. Den har milt lugnande egenskaper så det är också lämpligt att använda om du har ångest som håller dig vaken på natten. Du kan köpa valerian i kapselform på apotek. Ta mellan 250 och 600 mg Valeriana per dag för sömnlöshet lättnad. Du bör börja med den lägsta dosen och arbeta dig upp endast om det behövs.