mynewspapers.net

Naturliga sätt att bli av med kvalster i kycklingar

Naturliga sätt att bli av med kvalster i kycklingar


Kvalster är ett vanligt problem med kycklingar. Hantera en mite angrepp är något de flesta kyckling ägare står inför någon gång. Nyckeln till att bli av med ett angrepp är att rengöra och behandla hönshuset snarare än fåglar. Det finns många kommersiella bekämpningsmedel på marknaden för att hantera kvalster, men det finns också flera naturliga sätt att döda angrepp och hålla den upprepas.

Ren Coop

Rengöring ut coop är det första steget i att bli av med kvalster. Kvalster lever i sängkläder, mat rätter, och hörn eller sprickor i coop. Om du inte rengöra och behandla coop, fortsätter kycklingarna att fånga kvalster från miljön. Slänga ut avföringen, och kasta ut alla sängkläder. Kasta mat och vatten och rengör rätterna med en blandning av ättika och vatten. Det är också effektivt för makten tvätta insidan av rutorna kyckling och coop att rensa ut alla kvalster och deras ägg.

Neem Seed Oil

Neem fröolja, som finns på de flesta trädgårdsskötsel centra, dödar kvalster genom att störa deras livscykel. Neem olja är naturligt, och kommer från frön av ett vintergrönt träd. Med hjälp av en spruta, dimma en blandning av neem seed oil och vatten på kycklingar och sina lådor. Neem är kraftfull, så Använd 2 msk neem olja per 1 gallon vatten för att skapa spray.

Elfving

Kiselgur är en speciell typ av smuts som är full av vassa kanter som pierce och döda små skadedjur som kvalster. Det är ofarligt för människor och djur och innehåller inte några bekämpningsmedel eller kemikalier. Sprida kiselgur runt coop och sedan Dammsug eller sopa upp. Även gnugga jorden i fjädrar av angripna höns att döda kvalster.

Olika oljor och örter

Ett antal växtbaserade insektsmedel används på kycklingar, inklusive tea tree olja, citronella, vitlök, sojaolja, pepparmynta, citrongräs, eukalyptus och cedar trä oljor. Kycklingar badar med tvål som innehåller dessa oljor, eller behandlas med en spray som innehåller oljor blandas med vatten. Oljorna är mycket koncentrerad, så sprayer innehåller endast 1 till 2 procent olja. Fötter och ben kycklingar är gnids in med sojaolja, linolja eller någon typ av vegetabilisk olja att hjälpa till med fjällande kvalster.

Vaselin

Vaselin är också för att behandla fjällande ben kvalster. Sprids ut vaselin på kycklingen ben och fötter. Gelé kväver kvalster och lugnar huden förvärras. Vaselin är spridd i hörnen och sprickor som ett slags tätningsmedel att kväva levande kvalster och hålla nya från att ange hönshuset.

Växtbaserade avskräckningsmedel

När kvalster har dödats, finns det flera naturliga sätt att försöka hålla dem från att återvända. Samma växtbaserade sprayer gjorde att döda kvalster används på fåglar och deras sängkläder för att hålla kvalster bort. Eucalyptus eller citrongräs bladen krossas och placeras i kycklingarna normala sängkläder. En annan växtbaserade avskräckande är krossad vitlök i kycklingarna dricksvatten. kvalster gillar inte doft eller smak av vitlök.