mynewspapers.net

Naturliga sätt att bli av med flagnande hårbotten

Naturliga sätt att bli av med flagnande hårbotten


En flagnande hårbotten, även känd som mjäll, är ett vanligt tillstånd som vanligtvis leder till en början och klådan cykel. Orsakerna till en flagnande hårbotten är torr hud, seborroiskt eksem, inte schamponeras ofta nog, psoriasis, eksem, kontakta dermatit (känslighet för hårprodukter) och Malassezia (jäst-liknande svamp). Det finns flera naturliga sätt att bli av en flagnande hårbotten.

Schampo

Schamponeras ofta gör det lättare att kontrollera en flagnande hårbotten. Schampo dagligen, om det behövs. Börja med en mild, icke-medicinska schampo. Eftersom en flagnande hårbotten orsakas ofta av fet hud, är tvätta dagligen med en mild schampo, utspädd med en lika stor mängd vatten, ofta tillräcklig kontroll. Om det inte fungerar, gå vidare till ett mjällschampo. När den fjällning är under kontroll, Använd schampo två eller tre gånger i veckan. Löddra två gånger med mjällschampo. Arbeta upp första lödder så fort du får i duschen, så schampo har tid att arbeta. Lämna det på minst fem till tio minuter. När du är nästan klar i duschen, skölj håret noga och göra en andra lödder och skölj. Den andra sköljningen lämnar lite medicinering på din hårbotten. Du kan också löddra med schampo och placera en duschmössa på din våta hår. Lämna det på i en timme eller så och skölj. Lämnar duschmössa på kommer att förbättra effektiviteten i schampo. Medicinska mjäll schampo kan vara hård och torkar på hår. Använda balsam varje gång du schampo för att motverka effekterna. Inte gnugga balsam i hårbotten.

Livsstil

Stress kan utlösa eller förvärra hudsjukdomar. Lära sig att hantera stress kan hjälpa. Lär dig avslappningsövningar som meditation och använder dem dagligen. Ät en hälsosam kost som ger tillräckligt med zink och B-vitaminer. Vissa typer av fetter kan förebygga mjäll också. Att få solljus kan också vara bra för mjäll. Spendera lite tid utomhus, begränsa solexponering till 30 minuter eller mindre. Direkt ultraviolett ljus har anti-inflammatoriska effekter på fjällande hud. Detta är anledningen till att hårbotten är ofta mindre flagnande under sommaren. Var noga med att använda solskyddskräm.

Timjan

Timjan är en gemensam kök ört som har milt antiseptiska egenskaper, bidrar till att lindra flagnande hårbotten. Koka fyra rågad tsk torkad timjan i två koppar vatten i tio minuter. Sila brygden och låt det svalna. Häll hälften av blandningen över håret rent och fuktigt, så att vätskan täcker hårbotten. Massera blandningen i försiktigt och inte skölja. Spara den sista halvan för en annan dag.