mynewspapers.net

Naturliga saker som hjälpa bli av med en kall

Naturliga saker som hjälpa bli av med en kall


Om du lider av en vanlig förkylning och alla dess irriterande och obehagligt symptom (från en täppt näsa och överdriven nysningar att hosta), är den primära sak du förmodligen tänker hur man bli av med det - och snabb. För personer som föredrar naturläkemedel, finns det flera alternativ där ute för att behandla förkylningar.

Honung

Honung kan göra ett bra naturläkemedel mot förkylning. Ämnet består av både antibakteriella och antivirala medel och innehåller också antioxidanter som kan stärka ditt immunförsvar. Koka upp vatten och blanda den tillsammans med 2 tbsps. honung. Denna åtgärd kan vara fördelaktigt för att eliminera bakteriella infektioner och rogivande obehagligt kall symtom som överdriven hosta.

Vatten

Lätt livsstilsförändringar kan också hjälpa dig bli av med en förkylning. Ett sådant exempel innebär stanna hydrerade och dricka mycket vatten, ca åtta glas dagligen. Vatten kan hjälpa till att lösa upp slemmet, som i sin tur kan lindra obehag förknippas med trängsel. Förutom vatten, kan vätskor i allmänhet göra underverk för en förkylning. Feber kan zap du av vätskebalans, så fylla på apelsinjuice och vatten och dricka.

Echinaecea

Echinacea är en ört som ofta används för både förebyggande och hantering av förkylningar. Bortsett från förkylningar används örten också för infektioner och influensa. För att bli av med din förkylning snabbare och smärtfritt, ta echinacea i form av antingen te eller flytande extrakt.

Vitlök

Vitlök är en välkänd och lätt naturläkemedel för kylbehandling. En av de mest praktiska sakerna om vitlök är att du förmodligen redan har det någonstans i ditt kök. Om du klipper upp vitlök, avger den allicin, som är en förening som har antibakteriella egenskaper effektivt kämpar och förebygga vanliga förkylningar. Föreningen främjar också immunförsvaret. Hacka upp rå vitlök och förbruka mellan två och tre vitlöksklyftor varje dag. Även lukt från vitlök kan vara tufft, kan det hjälpa eliminera dina kallt system snabbt och på ett naturligt sätt.

C-vitamin

Vitamin C är ett naturligt alternativ för att eliminera förkylningar innan de ens kommer från marken. Om du märker de obekväma tecken på en kall början (exempelvis ont i halsen eller nätansluten öron), prova att ta C-vitamin kosttillskott (tillsammans med ett glas kall apelsinjuice) första sak på morgonen och precis före sänggåendet på kvällen.

Kycklingsoppa

Kycklingsoppa är en komfort mat som hänger samman med att hjälpa en vanlig förkylning på grund av dess förmåga att minska inflammation. Soppan kan minska inflammation som orsakas av luftrören, vilket i sin tur minskar svårighetsgraden av förkylningssymptom som täppt näsa och hosta.

Gurgla

Lugna halsen med saltvatten gurgla. Sätta en halv tesked salt i en kopp ljummet eller varmt vatten att minska obehag av en hals som är kliande eller öm.

Duscha

Ångande varma duschar kan också vara effektiva på att hantera förkylningar. Ånga leder till hydratisering av näsgångarna, som kan vara lugnande och att minska trafikstockningarna.