mynewspapers.net

Naturliga råttgift

Naturliga råttgift


Tama råttor är kärleksfulla husdjur, men de vilda arterna kommer att hemsöka bostäder och offentliga byggnader, sprida sjukdomar och parasiter som de söker mat och husrum. Enligt den Illinois Institutionen för folkhälsovetenskap, renlighet och god sanitet kommer att begränsa råttornas förmåga att överleva inomhus och runt bostäder men får inte hindra angrepp. Kommersiella råtta gifter kan vara skadliga för miljön och dödliga för husdjur, barn djur och barn. Giftet kan dock nödvändigt om fällor eller naturliga avskräckningsmedel, husdjur katter, predator urin, päls, peppar spray, ammoniak eller pepparmynta oljeindränkta bomull bollar, är misslyckat.

D-vitamin

En dödlig dos av råttgift gjort från naturligt förekommande D-vitamin kommer att framkalla hyperkalcemi, höjning av kalcium i råttornas blodkärl, njurar, magen och lungor. Symtomen varierar från inre blödningar till njursvikt och vanligtvis börjar 18 till 36 timmar efter intag. Många kommersiella produkter blanda D-vitamin med en blodförtunnande gift, vilket gör det ett mindre naturligt alternativ, så se till att kolla produktetiketter.

Giftiga växterMånga växter är giftiga för små djur, inklusive råttor. Växande dem runt din fastighet kan bidra till att förebygga och kontrollera råtta angrepp, men kom ihåg att de kommer att skada katter, hundar och andra smådjur. Många växter bara orsaka milda reaktioner och tjäna som avskräckande åtgärder snarare än gift, men oleander, som orsakar förlamning, andningssvikt och hjärtstillestånd och Dieffenbachia (fläckig dumbcane), vilket leder till hals svullnad och kvävning, är båda dödliga.

Icke-kemiska gifter

Vissa kommersiella produkter innehåller inga kemikalier alls och kan betraktas som naturliga råtta gifter. Dessa produkter innehåller alpha-cellulosa från trä och växt fibrer, tillsammans med vete och melass. När gnagare äter dessa produkter, upplever de blod förtjockning, uttorkning och koma leder till döden. Dessa naturliga gifter är säkert att använda runt barn, husdjur och mat och helt biologiskt nedbrytbar.

Förbi lösningar

Många naturliga rodenticider har fasas ur bruk (och olagligt i vissa fall) på grund av hög toxicitet nivåer och fara för människor. En av dessa är stryknin, en färglös, crystalline alkaloid som orsakar muskel kramper och dödsfall på grund av syrebrist eller utmattning. Det används fortfarande som gopher bete. Andra ämnen som används inkluderar tidigare arsenik, barium, cyanid och gul fosfor.

Syntetiska gifter

Antikoagulantia är inte naturliga gifter även om deras kemiska komponenter härrör delvis från växter. De orsakar allvarlig inre blödning, chock för cirkulationssystemet och död i en till två veckor. Dessa gifter kan förorena miljön, andra djur och barn. Säkrare syntetiska förening zink upp blandas med mat bete och reagerar med råtta mag syran att bilda giftiga fosfin gas. Detta gift anses specifika för gnagare och sällan orsakar skada för andra lokala djurlivet, även om fåglar, katter och hundar är mottagliga.