mynewspapers.net

Naturliga metoder för Serotonin upptag

Naturliga metoder för Serotonin upptag


Selektiva serotoninåterupptagshämmare är antidepressiva används för att hålla höga nivåer av signalsubstansen serotonin cirkulerar genom hjärnan, fördelaktigt serotonin's förmåga att inspirera lugn och lycka. Serotonin har en roll i reglering av sömn och aptit, förbättrar humör, minne och inlärning. Obalanserad serotonin nivåer, har dock varit korrelerad med förekomsten av schizofreni, depression, tvångsmässiga störningar och inlärningsproblem. Använda naturliga metoder för att leverera serotonin till hjärnan kan hjälpa någon att dra nytta av serotonin utan biverkningar av konventionella antidepressiva läkemedel.

Protein

För att förstå hur proteinkällor påverkar serotonin produktionen, vet att serotonin är tillverkad av tryptofan. Direkt äta källor av tryptofan får tryptofan i ditt system, redo att följa olika vägar. Vissa tryptofan blir protein, några kommer att förvandlas till vitamin B3 och några kommer att bli serotonin. Kyckling, vit fjällig fisk, magert fläskkött, kalvkött, stuga, låg fetthalt mejeriprodukter, soja och baljväxter är alla särskilt höga i tryptofan.

Kolhydratintag

När du tänker på kolhydrater, tycker om dem utlöser en våg av insulin att tryptofan kan "rida på" för att få in i hjärnan. När det är där, kan tryptofan bli serotonin. Endast en liten mängd kolhydrater ger insulin till hjärnan. Även en bit bröd eller en 1/4 kopp någon kolhydrat källa bör vara tillräckligt för att uppmuntra serotonin produktionen. Miljö, sjukdom resurs webbplats tyder på att utnyttja de friskaste kolhydrat källorna möjligt--fullkorn. Korn, havre, bovete och kolhydratrika grönsaker såsom jams, sötpotatis och squash är alla bra val.

Måttlig motion

Övning som har gjort regelbundet och måttligt kan öka den övergripande känslan av lugn genom att orsaka mer serotonin till uppsving genom hjärnan. Själva åtgärden att flytta och få ditt hjärta att pumpa mer serotonin som görs och mer serotonin frigörs. Att starta upp, mer av vänliga föregångaren finns tryptofan att hjärnan efter träning, att göra en konvertering till serotonin troligare.

Meditation

Tar tid att koppla av och tänka kan tyckas som om det inte skulle ha någon större inverkan på övergripande känslor av lycka och lugn, men i själva verket mer serotonin frigörs till följd. Forskning visar inte bara att meditation ökar serotonin nivåer, utan att det främjar också omvandlingen av serotonin till melatonin. Melatonin spelar en roll i sömn förordning som en del av sömn-vakna cykel, bara en annan fördel med naturliga serotonin. Meditativ nytta uppnås från att göra avkopplande, upplyftande aktiviteter som kräver lite ansträngning.