mynewspapers.net

Naturliga & ekologisk kosmetika

Naturliga & ekologisk kosmetika


Naturliga och ekologiska kosmetika väljer nu flera kvinnor. Ekologisk kosmetika erbjuda ett alternativ till traditionella tillverkade produkter. De är tillverkade av växter och andra ekologiska källor och fri från kemikalier och färgämnen som kan ha långsiktiga negativa effekter för din hälsa. Ekologisk kosmetika har fördelar för vårt samhälle. de minskar vår globala närvaro och eliminera behovet av djurförsök.

Typer av ekologisk kosmetika

Ekologisk kosmetika har expanderat snabbt efter deras skapelse, och konsumenterna kan nu hitta ekologiska linjer i stiftelser, puder, mascara, ögonskugga och läppstift. Medan dessa kosmetika sammansättning varierar av märket, finns det i huvudsak två typer av ekologisk kosmetika. Vätskebaserade ekologisk kosmetika spegel traditionella tillverkade flytande foundations. Mineral cosmetics är löst pulver från mineraler. Till exempel skapat efter glöd en rad mineralbaserade ekologiska make-up som fungerar på samma sätt som sin traditionella flytande motsvarighet.

Ekologisk kosmetiska märken

Det finns flera organiska kosmetiska märken, varierar i pris och vilka typer av produkter de erbjuder. Designmärken som efter glöd kosmetika och Burts bina finns tillgängliga via deras egen produkt webbplatser och på specialitet skönhet butiker. Nyligen, traditionella kosmetiska tillverkare som Almay, Sally Hansen och läkarens formel har börjat sälja ekologiska kosmetiska produktlinjer som du kan köpa i drugstore-butiker och butiker.

Vanliga ingredienser i ekologisk kosmetika

De ingredienser som finns i ekologisk kosmetika är lätt att känna igen, eftersom de flesta är derivat från vanliga växter och eteriska oljor. Mandel smör är ofta en ingrediens i ekologisk kosmetika för huden lugnande egenskaper. Bivax fungerar som förtjockningsmedel i läppstift och andra kosmetika. Lavendel är en gemensam doft. Du kan ofta hitta grönt te pulver i ekologisk kosmetika som dubbelt så en solkräm, som grönt te har antioxiderande egenskaper.

FDA förordning

Food and Drug Administration reglerar försäljning och produktion av alla kosmetika under Federal Food, Drug och kosmetiska lagen samt emballage Fair Act. Dessa handlingar säkerställa att produktens ingredienser är märkta korrekt och inte är skadliga för allmänheten. FDA reglerar dock inte användningen av termen "ekologisk". US Department of Agriculture avgör om ingredienser i kosmetika är ekologiska under National Organic Program.

Riskfaktorer för ekologisk kosmetika

De kan vara mindre skadliga för vår allmänna hälsa, bär ekologisk kosmetika vissa riskfaktorer. Det största problemet med ekologisk kosmetika är risken för allergisk reaktion. Eftersom växtextrakt är huvudingrediens i de flesta av dessa kosmetika, kan människor med allergier drabbas av en reaktion efter kosmetiska absorberas in i huden.