mynewspapers.net

Naturliga Deodorant alternativ

Naturliga Deodorant alternativ


Det finns säkra, naturliga alternativ till kemiska kommersiella deodoranter. Naturliga deodoranter kan göras med eteriska oljor, bivax eller bergskristall salter. Oljor destilleras från växter som lavendel, cypress eller geranium ge naturlig deodorant bakterier-fighting egenskaper och en behaglig doft. För deodorant som är unik för dig, är gör din egen spray eller stick ganska lätt. Genom att välja eteriska oljor gillar du bäst, kan du skapa din egen unika doft.

Orsakerna till kroppslukt

Naturliga deodoranter bekämpa kroppen lukt på två sätt. De maskera lukten med doft och undertrycka eller döda bakterierna med eteriska oljor som har naturliga antibakteriella egenskaper. Enligt Gurupasad Madhavan Binghamton Universitys ask en vetenskapsman webbplats orsakas kroppen lukt främst av växelverkan av bakterier på huden med svett produceras av körtlar i armhålan. Svett gör inte lukten, bakterier gör.

Gamla ingredienser

Naturliga deodoranter kan göras med många av de samma ingredienser som används i gamla tider. De gamla egyptierna var bland de första som använder doften för att täcka kroppen lukt. Aromatiska oljor, bivax och kryddor var tillämpas på kroppen eller transporteras i armband och örhängen. Enligt Shannon L. Karppinen i webbplats A Visa av parfym använde de gamla grekerna väldoftande oljor för att täcka kroppen lukt. Agnes Gomes, i en kort historia av parfym, påstår att romarna gynnade parfymerade oljor så mycket att pengar anslogs från Statskontoret att hålla alla de offentliga Baden medföljer deodorant väldoftande oljor.

Bakpulver

För att bekämpa kroppen lukt naturligt, har du tre typer av deodorant delar att plocka från. Den första enkla och säker metoden är att använda bakpulver. Lös upp en liten mängd bakpulver i lite vatten och torka din underarm område med den. Du behöver bara ungefär en halv tesked bakpulver neutraliserar bakterier hela dagen.

Eteriska oljor

En annan naturlig deodorant använder naturliga eteriska oljor destilleras från aromatiska växter, blandat med en liten mängd alkohol som blandningsläge agent. Du kan göra denna deodorant hemma och spraya den på med en spridaranordning eller parfym flaska. Det finns många eteriska oljor för att använda för att göra en doft unikt till dig. Många kommersiellt tillgängliga naturliga deodoranter kombinera eteriska oljor som cypress, lavendel, apelsin eller peppar med smält bivax och kakaosmör göra pinne deodorant. Kakaosmör och bivax är skonsam mot huden, och doften masker någon kropp lukt.

Bergskristall salter

En annan gemensam naturlig deodorant är rock crystal deodorant. Det är mycket effektiv på att eliminera lukt hela dagen och kan köpas i doftande eller unscented sorter. Vagga kristallen är effektivt eftersom stenen innehåller naturliga aluminium föreningar som döda under armarna bakterier. Bergskristall deodorant har naturliga aluminiumsalter, och vissa människor är rädda för dessa och aluminium föreningar finns i kommersiella antiperspiranter utgör någon cancerrisk, särskilt bröstcancer. Men American Cancer Society ett pressmeddelande 2009 med titeln "Antiperspiranter och risken för bröstcancer," där det står att det finns ingen bra vetenskapliga bevis som tyder på en koppling mellan aluminium i antiperspiranter och bröstcancer.