mynewspapers.net

Naturliga botemedel för kvinnliga klåda

Naturliga botemedel för kvinnliga klåda


Kvinnliga klåda kan orsakas av ett antal sak, som en svampinfektion, klimakteriet, vaginit och en reaktion på produkter som innehåller irriterande kemikalier. Bortsett från den svampdödande läkemedel och krämer som en läkare kan rekommendera, finns det ett antal naturliga botemedel som kan vara effektiva vid behandling av kvinnliga klåda.

Probiotika

Probiotika är kosttillskott som innehåller levande mikroorganismer av hälsosamma bakterier och jästsvampar. Probiotika agera för att undertrycka utvecklingen och överväxt av skadliga jäst. Tillägget Lactobacillus acidophilus är ett exempel och är tillgänglig i orala kapslar. Probiotika finns även i andra former, såsom tabletter och pulver. Vissa sorter av livsmedel innehåller probiotika och kan intas för att lindra symptomen av kvinnliga klåda. Yoghurt, mjölk, soja dryck, miso, tempeh och ett antal juicer är källor till probiotika.

Naturläkemedel

Det finns också ett antal örter som kan vara till nytta. Oregon druva root extrakt, Goldenseal, lavendel extrakt och tea tree olja är exempel. Borsyra och vitlök kan också spela en ovärderlig roll när det gäller att behandla vaginal klåda. Dessa örter kommer i olika former och kan köpas på vitamin butiker, hälsokostbutiker, vissa lokala marknader och via webben. Dricka tranbärsjuice, finns kärnmjölk, timjan te och lägga äppelcidervinäger till din yoghurt också naturliga alternativ som kan främja lättnad från vaginal klåda. Kärnmjölk kan också appliceras lokalt till underlivet att lindra klåda. I samma riktning, kan rosmarin te tillämpas på området för lättnad.

Hygien

Hygien spelar en stor roll när det gäller vaginal klåda och irritation. Det är viktigt att vara medveten om de produkter som används för att rengöra vaginala området. Tvålar, kropp tvättar, bubbla bad, badsalt, sprayer och parfymer (speciellt doftande sådana) kan innehålla starka kemikalier som kan förvärra underlivet. Att använda milda produkter som Cetaphil är en bra idé. I många fall kan vaginal klåda och irritation förebyggas genom att följa några riktlinjer. Att hålla vaginala området rent och torrt är nyckeln. Eftersom jäst organismer frodas i tempererade, fuktiga miljöer som saknar syre, att hålla dem från dessa miljöer är viktiga. Du kan göra det genom att se till klappade underlivet helt torr efter bad eller duscha och inte lämna på något fuktiga eller våta underkläder (till exempel baddräkt bottnar).

Fördelar

Dessutom är det viktigt att se till att du bär underkläder ger en tillräcklig mängd rum och ventilation för underlivet att andas. Underkläder av 100 procent bomull är bäst, och när bär nylons, välja de med en inbyggd bomull-fodrade Trosa. Också vara uppmärksam på hur du rengör underlivet efter att gå till badrummet; vara säker på att du torka framifrån till baksidaen, annars bakterier kan överföras och sprida.

Förebyggande/lösning

För att lindra vaginal bör klåda följande hållas i åtanke, eftersom de kan också fungera som förebyggande åtgärder. När det gäller mens, använda trosskydd i stället för tamponger och det är också klokt att försöka undvika samlag om du upplever svår vaginal klåda, eller göra vissa kondom används så att bakterierna inte vidare. Försöka undvika att ta antibiotika återkommande eller för längre tid, som de kan befria kroppen av dess friska jäst. Undvika överdriven douching; studier visar kvinnor som douche ofta är mer mottagliga för svampinfektioner eftersom pH-balansen i deras vagina blir ändrat; slidan är att rengöra sig själv. Prata med din vårdgivare innan douching eller använda andra vaginala rengöring metoder. Slutligen, att upprätthålla en hälsosam kost regim och totala kroppsvikt är viktiga.