mynewspapers.net

Naturliga behandlingar för perifer neuropati

Naturliga behandlingar för perifer neuropati


Perifer neuropati är en övergripande term för att beskriva skador på nerverna i det perifera nervsystemet orsakade av nerv sjukdomar eller biverkningar av systemiska sjukdomar. Neuropati kan orsaka smärta och domningar i händer och fötter, och det är ännu inte en fullständig bota, bara behandlingar för symtomen. Naturliga behandlingar kan lindra symtomen vid neuropati.

Vitaminer

B-vitaminer spelar en viktig roll i att kontrollera smärta och domningar från perifer neuropati. Vitamin B1 och B6 har använts för att fördröja utvecklingen av neuropati samband med diabetes. Behandling av perifera och centrala neurologiska sjukdomar har fokuserats på en brist av vitamin B12. Biotin kan förbättra neuropati symtom orsakad av en lång period av diabetes eller hemodialys för njursvikt. Pantotensyra kan bidra till produktionen av adrenal hormoner och skapandet av antikroppar mot neuropati. Alfa lipolic syra och Aceytl-L-karnitin har också visat sig vara bra behandlingar. (Se referens 2).

Mineraler, oljor, etc.

Jättenattljusolja kan lindra vissa symtom på neuropati i samband med diabetes. Magnesium har associerats med lugnande nervsystemet. Kalott och johannesört kan bidra till att lugna nervsystemet och lindra nervsmärta, respektive. Som en salva, har cayennepeppar använts med viss framgång vid behandling av neuropatisk smärta. Många Homeopatiska medel har använts för att behandla symtom på perifer neuropati också. Stormhatt används för stickande smärtor, stickningar, domningar och svullnad. Hypericum lindrar neuralgi och smärta i fingrar, tår och lemmar. Cantharsis rekommenderas för stickningar och brännande fotsulor. Alla örter, homeopatiska och vitamin rättsmedel rekommenderas det att du lägger till dem till din diet endast under direkt vård av en läkare. (Se referens 1, resurs 1.)

Livsstilsförändringar

Det är viktigt att ta hand om dina fötter, särskilt om neuropati är relaterad till ett tillstånd som diabetes. Några nedskärningar, blåsor eller förhårdnader kan enkelt förvandlas till ett större problem om inte tas om hand tidigt. Cigarettrök kan påverka cirkulationen, som ytterligare kan lägga till fotproblem. En hälsosam kost kan hjälpa kontroll neuropati. Den bör innehålla frukt, grönsaker, fullkorn, fett kött och mejeriprodukter. Massage av händer och fötter kan förbättra cirkulationen och lindra smärta. Kontakta läkare om en ordentlig träningsplan som kan både minska smärta och kontrollera blodsocker. (Se referens 3).