mynewspapers.net

Naturlig belysning teknikerStudier visar att människor som utsätts för naturligt ljus är lyckligare, friskare och mer produktiva än de begränsat till artificiellt ljus, enligt Solatube Global Marketing, en tillverkare av naturlig belysning enheter. Naturligt ljus kommer från solen och ibland månens klara nätter och går in i ett rum från ett fönster, takfönster eller dörren för att belysa ett utrymme och att den blir större och ljusare. Du kan öka den naturliga belysningen i ditt hem genom att genomföra några enkla tekniker.

Transparent eller halvtransparent fönsterbehandlingar

Hänga fönsterbehandlingar av tyger som är transparent eller halvtransparent att låta ljuset att komma igenom dem. Spetsar, ljus bomull, gasbinda eller andra rena material ren dekorera ett fönster samtidigt tillåta ljuset att tränga in i ett rum. Undvik tunga tyger som engagerar och hålla sig borta från trä persienner som tenderar att blockera ljuset.

Lägga till eller förstora Windows

Öka antalet och storleken av windows i ett hem för att dra nytta av naturligt ljus. När rummet inte tillåter utrymme för expansion, installera takfönster, som kan låta i en riklig mängd naturligt solljus att belysa en arbetsyta eller lysa upp ett rum. Lägg till klar, glas block fönster i badrum eller källare där du vill ha nytta av mer naturlig belysning men också privatlivet som glas block windows tillhandahåller.

Lägre hyllor

Hyllor för högt kan blockera ljuset från sipprar in i ett rum. Använd låg nivå hyllor och skåp för att maximera naturligt ljus i ett rum.

Hänga speglar

Hänga speglar i ett rum som får mycket solljus. En spegel som placerats mitt emot en dörr eller ett fönster reflekterar ljus till andra, mindre väl upplysta områden i ett rum.

Installera tubulär takfönster

Tubulär takfönster är ett alternativ till de större rutan takfönster traditionellt Funna i hemmet. Tubulär takfönster likna infälld belysning i form och storlek. De tillåter ljuset att tränga igenom från utomhus genom rören placeras i taket. Du kan kontrollera mängden ljus i ett rum som tillhandahålls av dessa fönster med en dimmer som vinklar takfönster att släppa in mer eller mindre ljus.