mynewspapers.net

Natriumbikarbonat och tänder

Natriumbikarbonat och tänder


I strävan efter en ljusare, vitare tänder prova många remsor, geler, tandblekning pastor och dyra tandbehandlingar. Men att få tänderna att se vitare kan vara så enkelt som att öppna en låda med vanligt bakpulver.

Natriumbikarbonat

Natriumbikarbonat, även känd som bakpulver, har den kemiska formeln NaHCO3. Det är ett vitt kristallint ämne som har en pudrig konsistens och som används i bakning, städning och som en ekologisk fungicid.

Tandblekning egenskaper

Enligt Professor's House hjälper natrium bikarbonat grynig konsistens polska tänder. Dessutom i kombination med vatten, dess kemiska sammansättningen ändras och hjälper till att frigöra fläckar. Dina tänder få en vitare utseende som plack, och gula och bruna fläckar tas bort.

Beständighet

Bakpulver kommer inte permanent bleka tänder. Precis som andra tandblekning sammansatta till teknik, måste det utföras regelbundet för att hålla dina tänder ser ljusare.

Hur man gör det

För att använda bakpulver för tandblekning, rekommenderar GreenYour.com att du sköljer din tandborste, skaka av överflödigt vatten. Doppa tandborsten i en låda med bakpulver och borsta som vanligt.

Överväganden

Använd inte bakpulver varje dag eftersom det kan vara svårt på din tand emalj. Också, natriumbikarbonat kan upplösa tandreglering lim, så det är bäst att inte använda bakpulver om du har tandställning.