mynewspapers.net

Native American Chinook stam verktyg

Native American Chinook stam verktyg


Chinook indianerna var en fredlig stam som levde främst längs floden Columbia. Eftersom de inte var nomadiska, hade de lite anledning att slåss med andra stammar för mat eller mark. De var kända för sina handelsförbindelser och för deras fiske färdigheter. Många av de verktyg som de använde var för fiske, men de hade också verktyg för att hjälpa dem att jaga och utföra hushållsarbetet.

Fiske-verktyg

Fiske verktyg var viktiga för Chinook indianerna eftersom fiske försett dem med deras huvudsakliga viktig stapelföda. Spillbitar åt skaldjur och andra fiskar, men de åt främst lax. De gjorde sten ankare och sten sänken för fiske. De brukade långa spjut av trä spjutet fisken. Spears cheferna hade en mycket skarp spets av stenen. Fiske krokar används av Spillbitar var bredden på fyra fingrar, så att endast fisk av en viss storlek som ska fångas. Spillbitar ville lämna den yngre småfisk för att lägga ägg, för att inte bryter ned deras mat källa. Dessa krokar användes främst för botten-mata fiskar, som hälleflundra. Fisknät vävda av Spillbitar gjordes från gräs, fibrer från trädet bark och rötter.

Inhemska verktyg

Spillbitar gjorde en kilformade verktyg ur horn att hjälpa dem att hugga ved och chip sten för att göra andra verktyg. De använde stämjärn gjord av sten att tälja trä och ihåliga ut trädstammar för att göra kanoter. De hade också Sylar, hammare och yxor gjorda av sten och ben från djur. Knivar var en annan vanlig verktyg används av Chinook indianerna att rengöra sin fisk och vilt, och förbereda dem för att äta. Synålar var gjorda av trä eller ben.

Andra verktyg

Spillbitar hade verktyg som hjälpte dem både i jakt och i självförsvar. Även om de var en fredlig stam, hade de fortfarande några fiender. Spillbitar används båge och pilar och klubbar i trä för självförsvar. Båge och pilar användes också i jakt. Spillbitar jagade också utan användning av vapen, med en metod som döda fallet fälla. Denna metod används en "nyckel" av trä eller sten som skulle "resa" när ett djur kom förbi och det skulle släppa en hög med loggar eller stenar på djuret, svällning spelet för Spillbitar.