mynewspapers.net

Näringsvärden för torkad frukt & grönsaker

Näringsvärden för torkad frukt & grönsaker


Torkad frukt och grönsaker är lätt att bära, ha lång hållbarhet och ger din kropp hälsosamma näringsämnen. När du utvecklar en ätande plan som innehåller ungefär 5 portioner grönsaker och frukt, ger införliva de torkade sorterna av dina favoriter dig ett annat sätt att njuta av smak och konsistens skillnaderna av frukt och grönsaker utan att offra näringskvalitet.

Historiska sammanhang

Historiska handskrifter från 1490 f.Kr. Ange användningen av torkade druvor, men raisin blev inte en populär basvara i amerikansk Dieter förrän 1876 även om den användes regelbundet i Europa före detta enligt skörden av webbplatsen månad. Torka frukt och grönsaker aktiverat de forntida kulturerna att bevara de ömtåliga frukter och grönsaker för senare användning. Utan mekanisk kapacitet torkade gamle plommon, vindruvor och andra frukter och grönsaker med sol och värme.

Torkningen

Uttorkningen som är processaa för frukt och grönsaker kan vara antingen mekanisk eller naturligt, beroende på frukten. Många russin är soltorkat, medan plommon genomgår mekaniska torkning. En torkad frukt eller grönsak är en vars vattenhalt är 20 procent av sin vikt eller mindre. Näringsvärdet i frukt och grönsaker förändringarna mycket svagt under processen. Om du köper torkad frukt från din lokala livsmedelsbutik eller hälsokostaffär, får livsmedelsproducenterna behandla frukten med kemikalier för hämning av mögel och färg konserveringsmedel.

Typer

Många frukter och grönsaker kan torkas enligt Colorado State University förlängning. Tomater, vindruvor, potatis, äpplen, ärtor, majs, aprikoser, bananer, ananas, lök och päron är bara några av typerna av torkad frukt och grönsaker kan du hitta i butiken. Om du har en trädgård eller tillgång till en lokal farmer's market, kan du torka frukt och grönsaker själv i en hem dehydrator.

Näringsvärde

Torkade aprikoser har 53 kalorier per 1/4 kopp, små mängder protein och spårmängder av fett, och russin har 108 kalorier, 1 g protein och mindre än ett gram fett. Både russin och aprikoser har naturligt förekommande sockerarter. En kvarts kopp av torkade banan skivor har 86 kalorier, 2,5 g fibrer och 373 mg kalium. Soltorkade tomater göra ett utsökt komplement till soppor och sallader, och innehåller 35 kalorier per 1/4 kopp, 1.9 g protein och 1.23 mg järn. Potatisflingor är ett praktiskt sätt att göra potatismos och innehåller 106 kalorier och 2,5 g protein i 1/2 kopp. En matsked av lök flingor har bara 17 kalorier, 13 mg kalcium och 5 g fibrer, enligt US Department of jordbruk näringsämne Data Laboratory.

Överväganden

Både frukt och grönsaker tenderar att förlora en majoritet av deras C-vitamin men behålla de flesta av a-vitamin innehåll, enligt Colorado State University. Kalori innehållet av frukt eller grönsak är fortfarande densamma; men eftersom frukten är tätare, ökar kalorier per kopp. Fiberrika grönsaker och frukter behålla sin friska fibrer, och de torkade frukter och grönsaker behålla de flesta av deras B-vitamininnehåll, tiamin, niacin och riboflavin. När inklusive de torkade sorterna i din kost, mäta livsmedel noggrant för att se till att du inte förbrukar mer kalorier från frukt eller grönsaker än du tänkt.