mynewspapers.net

Näringsmässiga fördelarna med frukter & grönsaker

Näringsmässiga fördelarna med frukter & grönsaker


Din mamma alltid sagt att äta frukt och grönsaker för att de är bra för dig — och hon har rätt. Frukt och grönsaker är bra för dig på grund av de näringsmässiga fördelarna av båda, och de hjälpa även skydda ditt immunförsvar. Färg skillnaden i frukter och grönsaker återspeglar vissa fytokemikalier som antioxidanter.

Hjärthälsa

Äta rätt mängd frukt och grönsaker kan minska risken för stroke, kolesterolhalten i blodet och hjärt-kärlsjukdomar, enligt MyPyramid.gov. Fiber finns i frukt och grönsaker hjälper minska risken för hjärt-kärlsjukdomar. Frukter som bananer, cantaloupemelon och honungsdagg innehåller kalium, som hjälper till att reglera och upprätthålla blodtryck. En annan viktig fördel av frukter är att inte en enda frukt innehåller kolesterol, enligt MyPyramid.gov, vilket är hur de hjälpa till att sänka kolesterolhalten i blodet.

Hälsosam vikt

Äta det dagliga rekommenderade intaget av frukt och grönsaker har varit kopplade till hantering av vikt och viktminskning. Halten i frukter som äpplen tillsammans med fiber hjälper till att hålla dig känslan fylligare för längre, som hjälper tygla din aptit och håller dig från att äta för mycket. Dessutom, är frukt och grönsaker lågt kaloriinnehåll livsmedel på grund av deras vatten och fibrer innehåll, vilket gör dem nyttigare mellanmål än många alternativ som kex eller chips. Eftersom frukterna är en bra källa till fiber, hjälper de också undvika förstoppning och tarmfickor. Dricka fruktjuice erbjuder inte samma näringsvärde som att äta frukter eftersom juicer innehåller mycket mer socker och kalorier.

Cancer fördelar

Frukt och grönsaker hjälpa till att minska risken för vissa cancerformer, enligt MyPyramind.gov. Frukt och grönsaker innehåller näringsämnen som kan skydda mot munnen, kolon-ändtarmen och magen cancer. Eftersom de hjälper skydda ditt immunförsvar och bekämpa cancer, hjälper de också stärka ditt immunförsvar så du har färre förkylningar och är mindre känslig för infektioner. Frukter som apelsiner innehåller vitamin C, vilket är vad hjälper kroppens immunförsvar och hjälper nedskärningar läka snabbare.