mynewspapers.net

Näringsmässiga fakta för mat med fiber

Näringsmässiga fakta för mat med fiber


Val av fiberrika livsmedel är riklig, och de finns i alla USDA Guide matpyramiden grupper utom fetten och mejeriprodukter grupperna. Varje livsmedel som kommer från växter har fiber--vissa mer än andra. Färsk frukt och grönsaker är utmärkta källor till fiber, men konserverad och frysta livsmedel innehåller fiber också. Torkad frukt, russin och katrinplommon är koncentrerade källor till fiber.

Näringsvärdesdeklarationen

Om du väljer konserverade eller frysta frukter och grönsaker, läsa näringsvärdesdeklarationen etikett om du vill veta hur mycket fiber är i en portion. Näringsvärdesdeklarationen ger också information om vitamin och mineral innehåll FamilyDoctor.org säger använda etikettinformationen kost kan hjälpa dig att öka ditt intag av kostfiber och näringsämnen samtidigt som du begränsa salter, sockerarter, Ohälsosamma fetter och kolesterol.

Raffinerat spannmål och fibrer

Fullkorn innehåller naturliga fibrer från anläggningen. Leta efter produkter som innehåller hela korn på etiketten. Enligt American Heart Association (AHA), raffinerad korn som vetemjöl har haft fiber och näringsämnen bort under raffineringsprocessen. Berikat mjöl har några av de näringsämnen som läggs tillbaka i, men inte fiber. Fibrer är en viktig del av hela korn. Det kan hjälpa balans ditt kolesterol nivåer och förbättra din mättnadskänsla, som kan hjälpa till med viktkontroll. AHA rekommenderar äta en mängd hela korn, eftersom olika korn erbjuder olika näringsämnen.

Nyttiga Snacks

Många hög-fiber livsmedel göra utmärkt mellanmål val. Frön och nötter är ett exempel; de är också källor till vitaminer och många spårämnen. Frukt ger en söt, näringsrika mellanmål med de extra fördelarna med fiber. Försök att hålla förberedda råa grönsaker i kylen så att de är redo att äta när du är hungrig. Råa grönsaker ger en tillfredsställande kritan tillsammans med fiber och näringsämnen.

Att lägga till mer fiber

Frukt, grönsaker och fullkornsprodukter ger de flesta av de näringsämnen du behöver för en god hälsa. Health.gov säger när du bedöma fiberinnehåll och näringsvärdet i livsmedel, du bör också uppmärksamma de tjänstgör storlekarna. En portion för baljväxter som ett korn, till exempel, är halv kopp, men om du ersätta det samma baljväxt för kött, tjänande storlek är en kopp. En portion på Guide matpyramiden kan också vara olika från en portion som anges på en etikett som näring.

Dagligt intag

Dagliga fiber intag rekommendationerna skiljer sig på kön och ålder. I allmänhet bör barn ha omkring 20g fibrer per dag. Tonåringar och män ska få 30g till 38g dagligen, och kvinnor bör få mellan 21g och 25g. MayoClinic.com rekommenderar att du får kostfiber från maten du äter, inte från kosttillskott. Hela livsmedel ger dig vitaminer och mineraler, som inte är tillgängliga i tillägg fiberprodukter.