mynewspapers.net

Näringsmässiga aspekter av frukostflingor

Näringsmässiga aspekter av frukostflingor


Frukostflingor av spannmål kommer från spannmål som vete, havre eller korn, bland andra. Handelsdepartementet i USA funnit att per capita-konsumtionen av frukostflingor är 10,3 kg per år. När säden lämnas intakt och inte högförädlade, kan det vara en sund näringskälla. En undersökning av US Department of Agriculture fann att korn ger mer än 2 procent av energiintaget och är bland de bästa mat källorna för 18 av 27 viktiga näringsämnen.

Näringsämnen

Näringsmässiga aspekter av frukostflingor


Spannmål innehåller komplexa kolhydrater kallas polysackarider--en lång kedja av små glukos enheter kopplas samman. Polysackarider ta längre tid att smälta och dämpa mängden glukos absorberas. Därför är insulin svar relativt låg. Och komplexa kolhydrater aktiverar lagring av muskel glykogen, som är användbara under träning för extra energi. Spannmål innehåller många av de amino syrorna, byggstenarna i proteiner, men inte alla av dem. De återstående aminosyrorna måste komma från någon annanstans i din kost. Spannmål är låg fetthalt, men fettet som finns är friska--mindre än 1/4 av det är mättat.

Fiber

Näringsmässiga aspekter av frukostflingor


På grund av sitt ursprung som en korn produkt tenderar frukostflingor att vara naturligt hög i fiber. Enligt Mayo Clinic finns det två huvudtyper. Lösliga fibrer blandas med vatten och förvandlas till en gel-liknande substans. Det fördröjer absorptionen av glukos i blodet. Olösliga fibrer löser sig inte men lägger huvuddelen till kosten och hjälper till med förflyttning av material genom matsmältningssystemet. Kvinnor behöver ca 25g fiber en dag--21g när de uppnått en ålder av 50-- och män behöver 38g och 30g när de når 50 års ålder. Högförädlade, sockrade flingor kan emellertid ta bort de flesta av fibern. Välj naturliga eller all-bran spannmål, som innehåller en stor del av det dagliga rekommenderade fiber intaget.

Vitaminer och mineraler

Näringsmässiga aspekter av frukostflingor


Korn naturligt innehåller ett antal viktiga B-vitaminer, som B3 och B5, men de kan också vara berikade med vitaminer som saknas, såsom vitaminer A, C och B12, sist som finns i animaliska produkter och är i stort sett frånvarande i vegetabiliska livsmedel. Vitamin E kan dock förlorade under bearbetning och inte läggas tillbaka i. Spannmål innehåller också mineraler som järn, magnesium, zink och koppar.

Fördelar

Näringsmässiga aspekter av frukostflingor


Frukost är en ofta försummade men viktig måltid under dagen. AACC International, en ideell organisation för grain vetenskap, påstår att frukost är korrelerad med bättre kost, bättre arbete eller klassrummet prestanda, bättre socialt och emotionellt beteende, ökad livslängd och bättre hälsa. Iowa frukost studier, som genomförts av University of Iowa över en 10-år span på 1950-talet, var en av de första studierna att hitta att frukost förbättrar mental och fysisk prestanda hos barn och vuxna. Mer nyligen, en 1987 studie av Boston University School of Medicine fann en skola prestation klyftan mellan barn som åt frukost och de som inte. Människor som hoppar över frukost ofta aldrig kompensera för förlorade kalcium, vitamin C och vitamin A.

Varning

Näringsmässiga aspekter av frukostflingor


Enligt Consumer Reports, en tidning som publiceras av ideell konsumenter Union som testar produkter, anses 23 27 spannmål marknadsförs till barn endast bra eller rättvist i nutrition. Vissa spannmål innehåller lika mycket socker som en glasad munk. Andra, har såsom Rice Krispies, liten eller ingen kostfiber. Kontrollera etiketten innan du köper spannmål.