mynewspapers.net

Näringsinformation på kikärterTorkade bönor som kikärter ingår som en delgrupp i U.S. avdelning av jordbruk matpyramiden, men de kan räknas som en grönsak eller ett protein om du följer riktlinjerna för pyramid. Oavsett om du använder dem som en grönsak eller som en proteinkälla, rekommenderas bönor som kikärter för alla på grund av deras höga näringsämnen och fiber värden, enligt USDA.

Identifiering

Det finns 269 kalorier i 1 kopp av kikärter. De är låg fetthalt, 4.25 g och har cirka 45 g kolhydrater. Av att kommer nästan 8 g från socker. Kikärter har ett lågt glykemiskt index, med en rangordning av 36 och en medellång Glykemisk belastning med en rangordning av 11, enligt University of Sydney. Livsmedel med ett glykemiskt index fora räkning över av 55 eller mindre betraktas som låg. Livsmedel med 11-19 Glykemisk belastning betraktas som medium. Glykemiska belastningen är baserad på mängden smältbara kolhydrater ett livsmedel levererar. Det glykemiska indexet anger hur snabbt och hur högt ett livsmedel kommer att öka ditt blodsocker jämfört med ren glukos, enligt Harvard Medical School.

Fördelar

En kopp av kikärter ger 12,5 g kostfiber. Bönor som kikärter ger både lösliga och olösliga fibrer. Amerikanska riktlinjer för kost kräver konsumerar 14 g fiber för varje 1000 kalorier du tar i. US Dietary referensintag kräver förbrukar 25 g fiber om du är en kvinna och 38 g fiber om du är en man i åldern 19 till 50. Som går ner till 21 g fiber för kvinnor och 30 g fiber för män äldre än 50.

Funktion

En kopp av kikärter ger dig ca 14,5 g protein. USDA rekommendationer kräver konsumerar 91 g protein varje dag om du följer ett 2,000 kaloriintag. Det innebär att 1 dl kikärtor ger cirka 16 procent av ditt dagliga protein.

Funktioner

Kikärter ge dig mer än hälften av folat du behöver på en daglig basis. Du får 282 mcg folsyra i 1 kopp. Både män och kvinnor behöver 400 mikrogram folsyra varje dag. Du får också nästan alla av mangan du behöver på en dag om du är en kvinna, nära 74 procent av vad du behöver om du är en man från 1 dl kikärter. Kvinnor behöver 1,8 mg mangan och män behöver 2,3 mg mangan. Kikärter ger ca 1,7 mg mangan.

Överväganden

Du får mer än en fjärdedel av järn och fosfor du behöver på en dag från 1 dl kikärter. Du får nästan 4.75 mg järn och 276 mg fosfor. Du behöver 700 mg fosfor per dag, om du är en man eller en kvinna. Du behöver 8 mg järn dagligen om du är en man. Kvinnor äldre än 51 behöver också 8 mg järn dagligen. Kvinnor 50 och yngre behöver 18 mg.