mynewspapers.net

När smittar bältros?

När smittar bältros?


Bältros, kan om de inte behandlas omedelbart, leda till permanenta kroppsliga skador. Det är smittsam i dess tredje etappen när blåsor utbrott. Vem har haft barndom sjukdom vattkoppor är sårbar för avtalsslutande bältros.

Stadier

Det finns tre huvudsakliga stadier av bältros. Smärtan känns först i ett lokalt område i huvudet, tillbaka eller sida. För det andra uppstå ett utslag, blåsor och influensaliknande symtom. För det tredje blåsor utbrott och smärta ökar, vilket kan leda till Post-Herpetic neuralgi (nervsmärta) i månader eller år.

Exponering

När människor har vattkoppor, viruset är fortfarande vilande i sina kroppar. De som har haft vattkoppor och utsätts senare i livet att någon bär vattkoppor är sårbara. De flesta vuxna bära viruset vattkoppor men i endast 10 till 30 procent kommer viruset återaktivera.

Familjens historia

När smittar bältros?


Forskning, inklusive en studie vid University of Texas Medical School på Houston, har visat att personer med en släkthistoria av bältros kan vara mer mottagliga för att insjukna.

Ålder och immunförsvaret faktorer

60 och äldre är mest i riskzonen för upphandlande bältros. Personer med försvagat immunsystem på grund av cancer, dialys, HIV och AIDS eller andra immun-undertrycka sjukdomar löper ökad risk.

Behandling

Konventionella behandlingar inkluderar antivirala läkemedel, smärtstillande och antibiotika krämer. Naturliga behandlingar varierar från hypnoterapi kost begränsningar.

Vaccinet

Ett vaccin har utvecklats vid Stanford University för vuxna som kan hjälpa undvika avtalsslutande bältros eller minska dess varaktighet och allvarlighetsgrad.