mynewspapers.net

När ska man plocka enbär?

När ska man plocka enbär?


Enbuskarna är gemensam trädgård buskar som producerar ett blåaktigt färgade bär. Många enbuskar är rent dekorativa men några skapar en ätbara bär som människor gör i gin eller använda för medicinska ändamål. Enbär är bara användbara när de är riktigt mogna, så skörden dem vid rätt tidpunkt.

Vet din enbär

Inte alla enbär är ätliga. I själva verket, är vissa giftiga. Den gemensamma juniper, även känd som Juniperus Communis producerar den mest smakrika olika bär, som smaker gin. Detta är de enda Enarna ätbara som frukt. Andra sorter av enbär är inte giftiga men är bitter smak. Herbalists skörd och torka dessa bär för medicinskt bruk.

Mognande cykler

Enbär mognar på en treårig cykel. Under det första året bildar växten blommor som så småningom producerar bär. Under det andra året av cykeln, bär form, men de blir hårda och grön färg. Det tredje året utveckla bären en rik lila blå färg, vilket innebär att de är mogna. Hela anläggningen kommer inte i samma scen samtidigt och kommer att ha en kombination av alla tre stadier av bär på det vid varje given tidpunkt. När din bär, bara ta bort de mogna bär.

Skörd tid

Undvika skörd enbär för tidigt i år. Plocka din bär på hösten innan frosten påverkar dem. Syftet med att skörda din enbär i September eller oktober, beroende på var du bor och när frost säsongen börjar.

Hur du väljer

När skördetiden börjar, använda handskar när du plockar dina bär, enbuskarna omfattas med vassa nålar. Alternativt kan du använda en bär plockare eller skaka busken tills bären ramlar av och landar på ett samlande, men denna metod kommer att ta bort de bittra gröna bär samt de mogna blå bär.