mynewspapers.net

När ska man plantera en fikonträdet?

När ska man plantera en fikonträdet?


Fikonträd, en typ av fruktträd når 15 till 30 fot i höjd, fungera bra i södra delarna av USA, som South Carolina, Georgien och södra Kalifornien. Det finns mer än 700 typer av fikonträd, även om inte alla växer i USA Dessa träd växer bäst i fuktig, väldränerad jord på platser med full sol. Den bästa tiden att plantera en fikonträdet beror på lokala väder och temperaturer.

Tidsram

Plantering gånger beror på läge och typ av träd planterats. Plantering fikonträd på våren, fryser fungerar bäst på de flesta platser, även om hösten och vintern också arbeta i varma områden som sällan upplever hårt. Fikonträd odlas i behållare bör planteras på våren, oavsett plats, enligt Alabama Cooperative Extension System.

Skäl

I de flesta klimat kan plantering fikonträd på våren tillräcklig tid för trädets rötter att etablera sig innan varmt sommarväder anländer. I områden där hårt fryser inte förekommer över vintern, starta varma temperaturer tidigare. Plantering i sent falla eller tidig vinter ger tid för trädet att justera på dessa platser.

Plantering

Lägga fig träd upp till 4 inches djupare i marken än de var ursprungligen planterats på dagis för bästa resultat, föreslår Clemson förlängning. Plantera ett fikonträd så nära som 4 fot från en byggnad ger skydd från roten skador från insekter. Lägga till jord ändringsförslag såsom kalk innan plantering hjälper nå önskade markens pH-värde mellan 6.0 och 6.5. Äldre fikonträd förbli friska torka utan ytterligare vatten för som länge som två veckor, men nyligen planterade fikonträd behöver ca 30 gallon vatten per vecka, uppdelad i två till tre program. Mulching runt trädet håller gräs och andra växter från invaderar området rot och absorbera näringsämnen som behövs av trädet.

Tips

Välja arter och sorter baserat på lokalt väder för optimal tillväxt. Plantering köld härdiga sorter som Brown Turkiet ökar chanserna till framgångsrik tillväxt på mer nordliga platser. Se till att inte vatten din nyplanterade fikonträdet för sent under säsongen, stoppa i höst att ge fikonträdet tid att härda ut innan de kallare vintermånaderna. På samma sätt befrukta inte din fikonträdet i höst, eftersom detta leder till ny tillväxt, ökar risken för kalla skador anbudsförfarande, nya blad.