mynewspapers.net

När ska man plantera Dwarf fruktträd

När ska man plantera Dwarf fruktträd


Plantera dwarf fruktträd i början av våren. Det finns omständigheter för plantering vid andra tider på året. Klimatet och om nya trädet säljs planterade i en behållare, bare root eller med rötterna insvept i plast eller säckväv, är avgörande faktorer.

Vårens plantering

Alla typer av dwarf fruktträd, oavsett som köps i behållare, boll och säckväv eller plast eller bare root, bör planteras på våren. Detta gäller särskilt i USA avdelning av jordbruk växt härdighet zoner 5 och nedan. Dvärg träd är inte vintern hardy nog att överleva en hård kall vinter innan etablerade. Plantera så snart marken tinar nog att gräva ett hål stort nog att rymma trädets rötter. På de flesta platser är detta i mars eller April. Det kan vara senare under våren eller tidigare beroende på klimatet och lokala förhållanden.

Varmare kalla vinterklimat

I USDA zon 6 och ovan, plantera behållare odlade träd på hösten. Gör i oktober eller November, beroende på klimatet. Plantera efter lövträden förlorar sina löv och gå vilande, men tillräckligt tidigt för att tillåta trädrötter att växa i jorden innan det fryser.

Varm vinterklimat

I mycket varma platser där marken inte fryser, plantera bare root dwarf fruktträd på vintern medan de är vilande. Plantera dem ca en månad innan den genomsnittliga vår knoppen bryter i området. Container växt och boll-och-säckväv träd kan planteras när som helst under hela året. På dessa varma platser är sommarvärmen påfrestande för de flesta dwarf fruktträd. Vatten trädet minst flera gånger per vecka under det första året.

Inomhus växande

Dwarf fruktträd växa inomhus i krukor. Bare root, container växt och boll-och-säckväv träd kan planteras i krukor när som helst på året. Endast under säsong plantering begränsningen är tillgänglighet. De flesta plantskolor lagerför inte dwarf fruktträd av säsongen och postorder eller källor på nätet kan inte kunna leverera träd vid vissa tider på året. Placera behållaren odlade dwarf fruktträd i ljusa, soliga platser. Flytta dem utomhus för sommaren och tillbaka inomhus för vintern i kalla vinterklimat.