mynewspapers.net

När ska gälla äppelträd svampmedel?

När ska gälla äppelträd svampmedel?


Fungicider kan användas för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar på äppelträd, eftersom många sådana sjukdomar orsakas av svampsjukdom agenter. Av olika skäl, kan timing en fungicid ansökan felaktigt orsaka mer skada än nytta. Väl förberedda apple tree odlaren lära ordentligt då fungicid behandlingar för att skydda äppelträd från alla de negativa effekterna av svampinfektion.

Cedar Apple Rust

Cedar apple rust är bland de vanligaste apple tree sjukdomar orsakade av svampar. De mest iögonfallande symptom på denna sjukdom utskjutande orange svamp utväxter kallas rost galls. Fungicid behandlingar för cedar apple rost bör tillämpas flera gånger--först när nya knopparna är rosa, sedan när 75% av trädets blomblad har fallit av och igen 10 dagar senare.

Sotiga fläck

Sotiga fläck orsakar inte betydande skada äppelträd eller frukt som de bär, men det fortfarande bör behandlas med en godkänd fungicid vid behov. Kalk svavel är Rekommenderad behandling i detta fall; samtidigt inte precis en fungicid är det en fungicid i kraft när den används i denna egenskap. Spraya på äppelträd med kalk svavel under våren när trädet är fortfarande vilande. Kombinera lime-svavel behandling med biologiska åtgärder, såsom beskärning äppelträd, för att förbättra luften cirkulation och solljus penetration.

Skorv

Skorv är en svampsjukdom som kan orsaka betydande skador på äppelträd. Fungicid ansökningar om skorv kontroll måste vara förebyggande karaktär, före uppkomsten av sjukdomssymtom. Gäller förebyggande fungicid närhelst grön vävnad kommer först i April och återanvända varje sju till 10 dagar fram till början av juni. Från juni till början av augusti, skala tillbaka fungicid program till en gång varje två till tre veckor.

Andra fungicid överväganden

Användning av kemiska fungicider bär med sig vissa oundvikliga risker för människors hälsa och miljön i stort, så de bör endast övervägas som en sista utväg till andra metoder misslyckas. Välj sjukdomsresistenta kultivarer av apple och odla dem. Regelbunden beskärning, som effektivt vattning och gödsling scheman, gå långt för att förebygga infektion från svampsjukdom agenter och förhindra ditt behov av att använda någon fungicider alls.