mynewspapers.net

När man skall skörda vallmofrön

När man skall skörda vallmofrön


Vallmo är önskvärt trädgård blommor på grund av deras slående blom och imponerande höjd. Dessa blommor kan växa lika lång som 60 cm (2 fot) och funktionen ljus orange till röda blommor med ruggig kanter. Om du skörda fröna ordentligt, kommer du att kunna plantera dessa blommor varje år gratis och har ett krispigt tillägg till din bakverk.

Utsäde mognad

Vallmo blomma i flera veckor efter de äldre, efter som tid kronbladen torr ut och faller av central blomma lampa. Lampan kommer att svälla och ballong till ca 2,5 cm (1 tum) diameter. I de flesta vallmo är seed lampa grön eller grön-grå. När fröna är redo för skörd, glödlampan kommer att känna sig hård och torr och den blomman stammen blir brun och spröd.

Paper bag skörd

Skörda dina frön med en papperspåse tar mindre tid än andra metoder men kräver mycket angelägna om dom. Om du skörda för tidigt med denna metod, kanske dina frön inte är livskraftiga. Om du skörda för sent, får redan skida öppnas. När din vallmofrö glödlampor är helt mogen och torr, men innan de spricker, bryta dem och placera dem i bruna papperspåsar. Att påsarna sitta i en sval, torr plats för cirka tre veckor. Skaka väskor skarpt för att släppa fröna från fullt ut-torkad skida och separata pod delar från frön.

Rag påse skörd

Med individuella påsar för varje blomma kan ta mycket tid, men du är säker på att få en hög avkastning av livsdugliga frön. För denna metod, skär en 20 cm (8 tum) square av bomullstyg för varje vallmo. Knyt en trasa runt utsäde glödlampan av varje vallmo, att se till att knutarna är tight men duken är något löst runt lampan. När baljorna öppnar, kommer de släppa fröna i påsar istället på marken. Allt du behöver göra är försiktigt knyta upp påsar och samla frön.

Rättsliga överväganden

Papaver somniferum kallas också opiumvallmon som dess sap har narkotiska egenskaper när den odlas i vissa förhållanden. Denna poppy är också den enda arten att producera ätliga utsäde. Det är lagligt att odla i Förenade kungariket för prydnadsväxter och frö produktion. Det är naturligtvis olagligt, att göra opium från anläggningen.