mynewspapers.net

När du öppnar upp ett bankkonto hur lång tid tar det för att få ett bankkort?

När du öppnar upp ett bankkonto hur lång tid tar det för att få ett bankkort?


De flesta bankkonton har en form av kortbetalning. Detta är ibland ett kreditkort, men är ofta ett betalkort. Du måste ansöka om att öppna ett bankkonto och godkännas innan du kan ta emot den relaterade betalkort. Tiden mellan öppna ett konto och fick ett kort kan variera, och du bör se till att du har tillräckliga medel för att täcka delårsperioden.

Betalkort

Ett bankkort är ett bankkort som är direkt kopplad till ditt konto. När du använder ditt betalkort för att göra ett köp, vare sig online eller i en butik, dras medlen för att köpet omedelbart från ditt konto. Om du inte har tillräckligt med pengar på kontot, transaktionen kommer att avvisas eller kommer du att betala avgifter för att gå övertrasserat i ditt konto. Ett betalkort skiljer sig från ett kreditkort som de senare lånar du pengar för att göra inköp och du återbetala det vid ett senare tillfälle, vanligtvis varje månad.

Leverans

Banken kommer att publicera ditt betalkort ut när de har bekräftat att din kontoansökan har varit framgångsrik. Du kan få en bekräftelse e-post eller brev, beroende på vilken metod du använt för att göra en ansökan. Kortet ska bokföras till adress din medföljande när de ansöker om ett konto. Banker har olika tidsskalor för att skicka ditt kort. Santander, till exempel, kommer att publicera du kortet inom 7-10 dagar efter det att ditt konto bekräftelse. Mellan 5 och 10 dagar är ganska standard över konto leverantörer.

PIN-KOD

Du kommer också att skickas en PIN-kod att använda ditt kort. Detta är en unik numerisk kod som identifierar ditt kort och autentiserar användaren. PIN-koden skickas till din adress i ett annat kuvert från ditt kort av säkerhetsskäl.

Aktiveringen

När du får ditt betalkort måste du aktivera den. Du behöver kortet och PIN-koden som du har skickat separat. Vanligtvis kan du aktivera ditt kort i ett antal sätt. HSBC bank, till exempel, erbjuder alternativet att aktivera ditt betalkort online, via telefon eller på en cash punkt maskin.