mynewspapers.net

När bör jag trimma ryggen Pampas gräs?

När bör jag trimma ryggen Pampas gräs?


Pampas gräs (Cortaderia selloana) är en perenn prydnads gräs som når höjder av 10 fot på förfallodagen, med en imponerande spännvidd av 6 fot. Native till Sydamerika, pampas gräs finns i en mängd olika nyanser, inklusive sorter med plymer av ljusrosa, silvrigt vit och med blad av brokiga färger. Pampas gräs ger en dramatisk brännpunkt i landskapet och är effektiv som en jord stabilisatorn för otrygga banker och sluttningar. Regelbunden beskärning håller pampas gräs ser sitt bästa.

Skäl att Trim

Trimma pampas gräs gör sig året 's gamla, fula blad och gör plats för nya, levande tillväxt. Anläggningen kommer att vara friskare och mer attraktiv eftersom de nya skott gynnas av frisk luft och massor av solljus. Att hålla pampas gräs snyggt och prydligt är också en säkerhetsfaktor, som stora, torra pampas gräs är en brandrisk.

När man ska trimma

Pampas gräs trimmas bäst innan gräset framgår vinter dvala i slutet av februari eller början av mars. Beskärning gräset tidigt på säsongen innan nya skott utvecklas är viktigt, eftersom om du klippa tips på ny tillväxt, ändarna på bladen kommer att förbli brun under hela växtsäsongen.

Hur till klippa

Trimma stora klumpar av pampas gräs kan vara knepigt. Bära långbyxor, långärmad tröja och tung handskar, som bladen pampas gräs är tillräckligt skarp för att resultera i allvarliga hudreaktioner nedskärningar. Använda häcksaxar eller power klippverktyg för att trimma gräset. För extra stora klumpar, använda en motorsåg. Skär pampas gräset ner till ca 8 inches. Om anläggningen är dåligt bevuxen, är trimning till 4 inches lämpligt.

Efter Trim vård

En ljus spridning av gödselmedel efter putsning pampas gräs bidrar till att stimulera ny tillväxt. Använda ett komplett och balanserat gödselmedel med en kväve-fosfor-kalium förhållandet av 8-8-8 - eller 10-10-10. Tillämpa gödselmedlen enligt anvisningarna på behållaren och sedan vattna växten djupt, så gödselmedlet når rotzonen. Kasta aldrig pampas gräs beskärningen ordentligt i en deponi, eftersom beskärningen inte kompost.

Hur man kan dela

Pampas gräs delas när växten blir stora och stökiga eller när gräset centrala visas gamla och woody. Även om pampas gräs kan delas när vädret är cool, är dividera gräset medan storleken är hanterbar tidigt på våren bäst. Dela in växten, använda en robust spade för att gräva hela dunge. Använd spade bladet för att skära rötter i mindre sektioner och återplantera avsnitten. Om gräset är för stor för att gräva, klippa sektioner från sidan av anläggningen. Kasta gamla, woody centrum av anläggningen.