mynewspapers.net

När är sista gången till gräs innan vintern?

När är sista gången till gräs innan vintern?


Konventionell visdom har det att gräs inte ska klippas under vintern på grund av den reducerade skattesatsen för tillväxt. Vinter väder villkorar kan dock variera kraftigt. Som ett resultat, kan det ibland vara nödvändigt att klippa gräs på vintern. Beslutar om och när du ska klippa gräset beror på flera faktorer.

Typiska klippning schema

Frekvensen av slåtter beror på vädret. I Storbritannien upplever de flesta gräsmattor deras högsta tillväxttakterna under varma, men relativt fuktiga månaderna maj och juni. Under denna period, kan slåtter vara lika ofta som en gång i veckan. Detta schema kan hållas under sommaren om det är vått, eller ens in i September. Vanligtvis dock slåtter frekvens faller i slutet av sommaren och sedan stiger igen i September. Den sista regelbundna slåtter av året vanligtvis äger rum i November.

Vinter utan slåtter

Den konventionella visdom som gräset inte bör klippas under vintern kommer ner till det faktum att brittiska vinterväder vanligtvis håller gräset tillväxt till ett minimum. När lufttemperaturen sjunker under 5 grader, slutar gräset växa. Dock kanske vissa tycker att även minskad tillväxt av vintersäsongen kan fortfarande lämna en gräsmatta som ser tilltufsad.

Villkor som gräs på vintern

Om en gräsmatta som ska klippas på vintern, är det viktigt att se till att det händer under rätt förutsättningar. Vintern innebär ett antal nya hot mot gräs. Frost kan göra gräs sprött. Trycket på ett frostat gräs blad kommer att bryta dess spets, orsakar fula fläckar din gräsmatta. Vått väder kan också leda till leriga marken. Gå på mjuka marken kan orsaka bestående skador på gräset.

Slåtter på vintern

Tricken till slåtter på vintern, då, är att välja en dag med rätt förutsättningar. Klippning dagen bör vara mild och torr. Eftersom gräset växer långsammare på vintern, bör snittet vara högre än en sommar- eller våren klippa; Målet är bara att skära bort topparna på bladen, att skapa en snygg, även utseende, snarare än att skära ned tillväxt.