mynewspapers.net

När är det försent att beskära rosor?

När är det försent att beskära rosor?


Den bästa tiden på året att beskära rosor beror på den mängd samt lokala miljöförhållanden. Beskära gammaldags rosor och klättrande sorter strax efter de blomma och ge upprepade blommande rosor tunga beskärning på våren. Den bästa tiden på året för beskärning kan variera kraftigt, beroende på område och lokala väderförhållanden. Beskära rosor odlas i kustregionerna i slutet av februari, och dem som vuxit i bergsområden i April. Utför majoriteten av beskärning i våren och gräns underhållet att ta bort döda blommor, om the rose är en klättrande mängd. Beskära rosor när knopparna börjar bara att svälla. Avmarkera alla rosenbuskar tillväxt som är döda, sjuk eller skadad så snart som nämnts, oavsett säsong. Beskärning av lågsäsong försvagar anläggningen och orsakar sap förlust, även om de flesta friska rosor kommer att återhämta sig i senare säsonger med rätt skötsel. Friska stammar bör vara vit och fyllig i centrum snarare än brun.

Beskärning metoder

Använda bypass klippverktyg för rosor eftersom de gör ett rent snitt utan att krossa stammen. Bära läderhandskar och använda en beskärning såg för stjälkar för tjock för att klippas med sax. Börja beskärning genom att ta bort alla döda, missfärgade och sjukdom delar av anläggningen. Göra beskärning nedskärningar ¼ tum ovanför knoppar pekar mot den yttre kanten av växten i en vinkel som sluttar från bud, att säkerställa ordentlig dränering. Att ta bort käppar mindre i diameter än en penna, liksom de som har utvecklat en spinkig växtsätt. Var försiktig ta bort rotskott växa underifrån bud unionen också, alla borde vägen ner till den punkt där de tillsammans med stammen.

Beskärning klättrande rosor

Beskär inte klättring ros sorterna förrän efter de producerar blommor, eftersom de växer bäst från trä minst ett år gammal. Beskära dem ner till fem till sju av de starkaste käppar, noga med för att undvika att skada sund tillväxt när den tuktade grenar tas bort. Trimma alla sideshoots 3 till 6 inches efter blomning och ta bort en till två av de äldsta käppar med varje växtsäsong. Slips klätterrosor till ett staket, spaljé eller annat stöd för bästa tillväxt.

Beskärning Everblooming rosor

Moderna everblooming sorter som floribundas, grandifloras och hybrid teer kommer att blomma mest produktivt på nytt trä, vilket kräver kraftig beskärning. Beskära dessa sorter tillbaka hårt på våren, att ta bort hälften till två tredjedelar av växter totala höjd och käppar. Lämna tre till fem friska käppar med jämnt fördelade intervall runt anläggningen, med tre till fem knoppar inför utåt. Ta bort svaga eller döda käppar helt, skära dem tillbaka till peka av beskärning.

Beskärning buske rosor

Undvik beskärning buske rosor alls under de första åren av tillväxt, eftersom de blommar bäst på stjälkar som är mogen men inte gammal. Beskär dem att bibehålla önskad form genom att ta bort en tredjedel av de äldsta käppar på anläggningen, låta dem ersättas med en tredjedel av de mycket yngsta käppar. Beskärning buske rosor handlar om att upprätthålla en balans mellan gamla och nya tillväxt att säkerställa en god tillgång på blommande trä.