mynewspapers.net

Nackdelarna med Silicon

Nackdelarna med Silicon


Kisel är ett element som är vanliga i sand, damm och planeter, vanligen i form av silikater eller kiseldioxid. Elementet används för många industriella ändamål, såsom att göra glas, cement och keramik. Det används också göra halvledare, särskilt mikrochip. Kisel har dock olika nackdelar.

Flexibilitet

Nackdelarna med silicon beror oftast på vad elementet används för att tillverka. Till exempel när den används att göra bakeware, är matlagning material tillverkade av metall för flexibel, vilket påverkar hur de bakade produkterna tas bort från ugnen. Bakeware görs med silicon böj när den bakad mat tas bort, vilket orsakar böjning och bryta av maten. Om mängden mat som tillagas är stort, tar det lång tid att laga mat.

Hög viskositet

Kisel används också vid tillverkning av silikongummi, som är en polymer som används vid tillverkning av packningar och isolering. Silikon gummi är oftast skrymmande och tjock i utseende. Gummi har hög viskositet och motstår den kraft som gör att vatten för att flyta lätt. De gummi gjorda av silicon bör vacuumed för att hindra luft från att ackumulera. Det är också resistent mot bota, särskilt om det kommer i kontakt med eller lera-svavelhaltiga föreningar.

Svårigheter att rengöring

När kisel används för att tillhandahålla en tätning runt basen av toaletten för att förhindra läckage, är det svårt att installera och ta bort, jämfört med alternativa material som täta. När du gör vissa reparationer som kräver lyft toaletten, tar det lång tid att rengöra silikon.

Att behålla det som ett tätningsmedel

När det används som ett tätningsmedel, utgör kisel ett problem för användaren när det gäller underhåll av yttre material, som är förseglade med kisel produkter. Ingenting kan hålla sig på tätningsmedel, så förseglade ytan inte kan målas eller färgas. När tätningsmedlet är helt botad, är det också svårt att ta bort. Medan andra tätningsmedel lös enkelt i flera lösningsmedel, är silikon tätningsmedel svåra att lösa upp. Detta utgör ett problem för underhåll av ytor där kisel tätningsmedel använts.