mynewspapers.net

Nackdelarna med sackarin

Nackdelarna med sackarin


Sackarin är ett sötningsmedel som oftast ses i varumärket Sweet'N låg. Enligt den avdelning av Human Nutrition vid University of Hawaii, är sackarin upp till 700 gånger sötare än traditionella socker. Sackarin är en mångsidig sötningsmedel produkt, har det nackdelar i kulinariska tillämpningar och hälsoproblem som har gjort detta lågt kaloriinnehåll socker alternativ ett ämne för många diskussioner.

Smak förändringar och nyckeltal

Recept som kräver socker beroende av denna ingrediens att balansera salter och fetter med Sugars sötma. Eftersom konstgjorda sötningsmedel är mycket starkare än vanligt strösocker, en produkt bakat eller kokt med konstgjorda sötningsmedel, såsom sackarin, kan ha en alltför söt smak. Du kan använda sackarin i stället för verkliga socker söta saker som iste och kaffe, men använder mindre sackarin än du skulle använda traditionella socker. Det kan vara svårt på först att hitta en önskvärd mängd sackarin utan oversweetening en kopp Java. Sackarin lämnar ibland ett eftersmak när den används för sötning drycker och bakverk; därför övervägas en eftersmak innan den läggs till specifika recept.

Textur förändringar

Eftersom sackarin är ett socker substitut, löser de inte samma som strösocker i bakverk och recept. När socker substitut inte baka ut eller lös, kan de ge en grynig konsistens till kakor och andra bakverk.

Cancer myter

Food and Drug Administration släppt en studie i 1970-talet visar att sackarin var en orsaka för magcancer i råttor, enligt National Cancer Institute. För att förhindra en panik, FDA föreslagit förbud mot sackarin användningen och utsläppande varningsetiketter på befintliga produkter. Under senare år har har studier av FDA, National Toxicology Program och Naturvårdsverket funnit att sackarin inte orsaka magcancer.

Dagliga intag begränsningar

Även om sackarin har ansetts säkra av FDA, bör individer fortfarande bara äter inte mer än nio till 12 paket av sackarin per dag. Denna måttlig intag rekommenderas på grund av studier och klagomål gällande sackarin och ett möjligt samband med magcancer---även om det inte finns några direkta bevis att sackarin orsakar denna sjukdom.