mynewspapers.net

Nackdelarna med optisk kommunikation

Nackdelarna med optisk kommunikation


Datakommunikationsteknik fortsätter att förändras med tiden. Telecommunications hardware började med kopparledningar som medel för analog kommunikation signaler överförs över avstånd. Idag, består infrastrukturen för telekommunikation av en kombination av optiska kablar och mikrovågsugn sändare relay meddelande runt om i världen. Medan fiberoptik har lämnat många positiva till infrastrukturen för telekommunikation, har de också nackdelar som en teknik.

Fiberoptik

Fiberoptiska kablar är en form av tråd används i den världsomspännande telekommunikationsstruktur relay signaler fram och tillbaka. Dessa trådar består av en bunt av tunt glasrör inneslutet i ett skyddande hölje. Glas delarna används för överföring av signaler som har kodats i ljus. Dessa signaler resor för större avstånd med mindre nedbrytning än metalltrådar. Fiberoptiska kablar är också säkrare för överföring av information än traditionella kopparledningar, eftersom det är mycket svårare att "Knacka på" dessa glas filament.

Styrka

Även fiberoptiska kablar kan överföra signaler mycket snabbt jämfört med äldre typer av "fast" teknik, har optiska kablar också nackdelar. Eftersom fibrerna inom fiberoptiska kablar är gjorda av tunna trådar av glas, är de ömtåliga. Fiber optic kablar är känsliga för avbrott i sina linjer. En paus kan komma från raden varelse böjd eller från att vara avskurna. Fiber optic kablar är ofta begravd underground, som gör dem sårbara för skador genom husägare gräva ett hål i deras trädgård, eller kan vara sårbara seismiska händelser som jordbävningar eller skador av djur.

Installation

Fiberoptiska kablar kan ersätta traditionella kopparledningar, men kostnaden för att överföra din teknik är hög eftersom du kommer att behöva anlita en professionell att slutföra denna tjänst för dig. Eftersom fiberoptik är också svårt att installera, tar konvertering projektet också längre tid än att installera traditionella ledningar. Om du planerar att göra detta för ditt hem, företag eller för en stad, är dessa andra kostnader att överväga.

Utrustning

Du måste också ändra typ av utrustning du använder för att överföra signaler. Fiber optic kabel kräver att du först konvertera en elektrisk signal till en optisk signal i ena änden, sedan överföra den optiska signalen till sin destination och sedan har den optiska signalen omvandlades till en elektrisk signal för att läsas av en anordning på destinationspunkten. Investera i ny utrustning för ditt fibre optic uppgradering kan spara pengar på lång sikt, men du kommer att behöva överväga uppgraderingen och investeringar motivera kostnaden. Kontakta en lokal telekommunikation för att begära en uppskattning för hur mycket ett sådant här projekt kommer att kosta.