mynewspapers.net

Nackdelarna med metall förpackningar

Nackdelarna med metall förpackningar


Metall förpackningar varierar från tin kex behållare och aluminium till stål dryck burkar. Metall är användbart eftersom det är slitstarkt, kostar inte för mycket och är giftfri, vilket gör den mycket lämplig för förvaring av mat. Denna typ av förpackningar har dock också några nackdelar. Problem med metall förpackningar varierar beroende på den specifika typ av metall används.

Korrosion

Vissa typer av metall förpackningar, till exempel stål, är sårbara för effekterna av korrosion, vilket kan orsaka metallen som försämras. Korrosion äger rum som metallen börjar omvandla tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd; exempelvis stål förvandlas tillbaka till järnmalm kom från. Korrosion som orsakas av oxidation, medfört när metallen utsätts för luft och vatten. Ett exempel av korrosion är rost, som uppstår på stål förpackning och orsakar det att flagna bort. Metall förpackningar är vanligtvis belagd i andra material, såsom krom, att förhindra korrosion uppstår.

Kan inte se innehållet

Metall förpackningar kan hålla en behållares innehåll säkert och frisk, men det utgör en nackdel i att det inte är öppet, och så att konsumenterna inte kan se in i förpackningen kontrollera innehållet eller ytterligare inspektera ett potentiellt köp. Detta begränsar användningsområdena för metall förpackningar inom detaljhandeln, eftersom andra förpackningsmaterial---som plast---är bättre i vissa situationer. Den plast som används i en blisterförpackning används för att lagra naglar kan exempelvis konsumenter att kontrollera storlek och typ av naglar inuti förpackningen, vilket inte skulle vara möjligt med metall förpackningar.

Lagring problem

Tenn används ofta för vissa typer av behållare, inklusive de för kex. Eftersom metall förpackningar inte är lätt böjd eller klämd för hand, behållarna är svårt att lagra effektivt, både under och efter användning. Å andra sidan, kan ett papper eller plast behållare vara enklare att vika upp eller squash och stoppa undan i ett skåp eller andra lagringsanläggning.

Aluminium och syrlighet

Aluminium är ett annat vanligt val för metall förpackningar. Medan aluminium är immuna mot korrosion när används för att lagra livsmedel, har den ett problem med sura livsmedel som rabarber och tomater. Dessa livsmedel är särskilt sura och kan påverkas av aluminium om metallen används till att lagra dem. Resultatet av att använda aluminium förpackningar för dessa livsmedel är att maten hamnar provsmakning av aluminium.