mynewspapers.net

Nackdelarna med lagarbete på arbetsplatsen

Nackdelarna med lagarbete på arbetsplatsen


Många arbetsgivare är ivriga att utveckla lagarbete i arbetsplatsen. Detta kooperativa uppdrag slutförts kan inte emellertid alla verkar. Medan det finns några definitiva fördelar till lagarbete, finns det också några nackdelar. Innan du ägna dig åt uppgiften att skapa en teamwork-rika arbetsplats, överväga potentiella nackdelarna med att team aktivitet slutförts och avgöra om denna samarbetsläge arbete verkligen är det bästa alternativet.

Vissa arbetstagare kamp med lag

Medan vissa arbetstagare frodas i kooperativa arbetssituationer, andra ovilliga lagarbete. Om majoriteten av dina anställda göra uppror mot bemödanden om att bilda kooperativa fungerande enheter, kanske lagarbete inte ett effektivt sätt att få saker gjorda på din arbetsplats. Eftersom ingen två arbetsstyrkor är exakt samma, är det nödvändigt att noggrant undersöka din arbetarnas känslor om lagarbete att avgöra om de kommer att arbeta produktivt eller istället misslyckas med att uppnå de uppsatta mål när den placeras in i lagen.

Minskning av kreativitet

Trots att bra idéer kan komma av lag, Federal Aviation Administration rapporter som denna typ av arbete kan också vara kreativitet kvävande och leda till utvecklingen av en "Grupp tror" tendens. När den placeras i grupper, kan vissa anställda vara tveksamma att presentera deras nya idéer och istället välja för att gå med flesta gruppmedlemmarna att undvika gunga båten. När individer är ovilliga att dela deras nya idéer, om arbetsgivare miste potentiellt underbara och kreativa alternativ.

Lagen möjliggör snålskjuts

När du arbetar i team, kan de som inte vill vara produktiva ofta flyga under radarn och undvika verkliga arbete. Detta kan leda till en minskning i produktiviteten, som dessa individer som freeride inom laget inte är produktiva men istället väntar resten av gruppmedlemmarna att uppnå uppsatta mål.

Konflikten kan utveckla

Medan vissa lag innehåller medlemmar som arbetar harmoniskt tillsammans i andra lag, uppstår konflikt. Federal Aviation Administration rapporterar att utvecklingen av konflikten är ett stort hinder för företagets produktivitet. Eftersom det är så svårt att avgöra när konflikten är benägna att utveckla, är det ofta svårt att undvika en utveckling av denna konflikt. Om arbetsgivare väljer att placera arbetstagare i lag, är det viktigt att de övervaka team prestanda och titta för utvecklingen av konflikten, svara genom att bilda grupper om konflikten bör utveckla.

Föreliggande utvärdering och belöning utmaningar

Eftersom produkter som tas ut av lagen är resultatet av lagarbete och inte arbetet som en individ, är det nästan omöjligt att utvärdera enskilda resultat när arbetstagare placeras in i lagen. Denna oförmåga att utvärdera kan presentera en svårighet för arbetsgivare som utgör belöningar eller lita på prestanda Recensioner för återanställning beslut. Det enda sättet att verkligen utvärdera enskilda resultat när arbetstagare arbetar i team är att ställa arbetstagare till komplett grupp medlem utvärderingar där de mäta den hjälpsamhet och produktiviteten hos varje gruppmedlem; dock har denna metod också brister som vissa arbetstagare får nedklassificera andra gruppmedlemmar av skäl som inte hör till uppgiften.