mynewspapers.net

Nackdelarna med förökningsmaterial

Nackdelarna med förökningsmaterial


Processen med att starta en ny anläggning kallas förökning och en trädgårdsmästare kan antingen starta en ny anläggning från ett frö eller en bit av en levande växt som heter en styckning. Förökningsmaterial som kan vara en utmaning för många trädgårdsmästare, om de sprids genom frö eller sticklingar. Starta nya anläggningar innebär mycket speciella markförhållanden och speciella gödseltyper att säkerställa god tillväxt av nya växter, och många trädgårdsmästare finner det lättare att bara köpa plantor.

Särskilda villkor

En av de svåraste sakerna med förökningsmaterial är att hålla marken vid en viss temperatur, tillsammans med att bevara korrekt fukthalt och ljusnivåer. Vissa frön behöver inget ljus, och andra bara dim ljus. Många frön kräver också en period av lägre temperaturer innan de måste värmas för att efterlikna de naturliga temperatur förändringarna av vintern och våren. Frön behöver nog fukt att gro, men för mycket fukt kan också främja tillväxt av mögel. Sticklingar generellt kräva mer ljus och fukt än plantor, och några kan gro rötterna i vatten.

Specialverktyg

Ett problem många trädgårdsmästare har med förökningsmaterial hemma är magasinen, särskild jord, fack täcker, frö-torkning rack och andra verktyg som krävs för korrekt fröet grobarhet eller förökning från sticklingar. En metod för förökning måste bygga en trä rack för plantor som passar inuti en fisk akvarium. Även grundläggande förökning metoder, såsom plantera frön eller sticklingar direkt i näringsrika mark, kräver kompost, en skärande verktyg och plast.

Näringsämne mixar

Frön och plantor behöver också mycket specifika nivåer av vissa näringsämnen att gro och växa, och dessa halter ändra som fröna gro, så ett gödselmedel som fungerar vid ett tillfälle kan bränna växter i ett annat skede. Halter för fröer och sticklingar kan också varierar beroende på vilken typ av anläggning. Några trädgårdsarbete leverans återförsäljare säljer böka hormoner, som är blandningar av B-vitaminer och en förening kallad indol smörsyra som uppmuntrar snabba utvecklingen av rotsystem. Dock måste detta böka hormon tillämpas vid en viss tidpunkt i tillväxtprocessen.

Växande tid

En annan nackdel med förökningsmaterial kan vara den tid det tar för att odla en planta som kan planteras i en trädgård eller ens en behållare. Några växter, inklusive perenna blommor, kan växa ganska snabbt från frö, medan vedartade växter som buskar eller träd kan ta år att gå från ett frö till en livskraftig växt.

Patent

Precis som med konsumentprodukter, är vissa växter faktiskt patenterade eller varumärkesskyddade. Detta innebär att deras specifika genetik ägs av en person eller företag, och det är olagligt att sprida dessa växter utan licens. För att återge dessa plantor från frön eller sticklingar, måste trädgårdsmästaren betala innehavaren av anläggningens patent licens. Dessa licenser börja brukar vid £650.