mynewspapers.net

Nackdelarna med dieselbränsle

Nackdelarna med dieselbränsle


En populär bränslekälla, diesel används i dieselmotorer, som främst återfinns i större fordon och lastbilar. Några bilar, samt viss makt och värmeutrustning, också använda dieselbränsle. Medan det finns en debatt om huruvida gas eller diesel är en bättre energikälla, har diesel själv några distinkta nackdelar som bör beaktas vid bedömningen av dess användning.

Kostnaden

I de flesta länder, diesel kostar mindre än gas, men de långsiktiga kostnaderna uppväger det lägre priset. Dieselmotorer är mindre mångsidig, energisk och bränsle effektiv än gasmotorer. På grund av detta kräver de mer bränsle på lång sikt, vilket resulterar i betydligt högre kostnader. Specialiserade lagring krävs för diesel lägger även till kostnaderna.

Miljö

En typ av dieselbränsle, kallas biodiesel som framställs av jordbruksprodukter, som vegetabiliska oljor. Biodiesel produktion kräver enorma mängder av jordbruksmark, sålunda sänkanden den totala mängden jordbruksmark världen över ägnas åt växande livsmedelsgrödor. Produktionen av grödor som används för att göra biodiesel kan också skada jordbruksmark.

Oreda

Diesel, är med dess högre viskositet än gas, grövre och messier. Det är mycket lättare att spilla och långsammare avdunstar en gång spillts, vilket gör det enkelt för smuts och damm att bosätta sig på den. Diesel i sin användbar form är allmänt rutten. Diesel också avger smutsigt svart rök när används för att köra en motor. Detta är obehagligt att andas i och att se och kan orsaka luftföroreningar.

Brus

Dieselmotorer är bullrigare än bensinmotorer. Trots betydande framsteg inom tekniken för dieselmotorer fortfarande dieselmotorer högre till följd av det sätt som bränslet bearbetas och det sätt som bränslet ger energi.