mynewspapers.net

Nackdelarna med Bluetooth-teknikBluetooth-teknik kan du koppla ihop två enheter, som en mobiltelefon och en handsfree-headset, utan att använda kablar. Medan främst används med mobiltelefoner, kan tekniken också användas för att ansluta datorn till Internet eller överföra data mellan två olika enheter. Även Bluetooth har en mängd olika fördelar, finns det flera nackdelar med tekniken.

Dataöverföringshastighet

Data som skickas mellan två Bluetooth-enheter har en maximal överföringshastighet en megabyte per sekund. Infraröd är kan överföra data med 4MB per sekund, och Wi-Fi finns kan ännu högre hastigheter. Långsam överföringshastighet gör Bluetooth inte ett idealiskt val för dataöverföring när snabbare anslutningsmetoder är tillgängliga.

Rad

Bluetooth har endast en räckvidd på 15 till 30 fot beroende på enheten. Liten är en nackdel för vissa som kanske vill använda en Bluetooth-enhet utanför det 30-fots radien. Exempelvis skulle en Bluetooth-skrivare i ett hem inte nödvändigtvis kunna användas av alla datorer i huset om några av dessa datorer ligger utanför räckvidden för skrivaren. En Wi-Fi-skrivare, men kan användas av alla som kunde ansluta till hemmets trådlösa nätverk.

Säkerhet

Eftersom data överförs via radiovågor med Bluetooth, är det mycket lättare för en hacker att bryta sig in än säkra trådlösa nätverk. Därför bör Bluetooth inte användas för att överföra data som måste förbli privat och säker.

Användning av batteriet

Bluetooth använder batteriet för en viss enhet för att fungera. Många mobiltelefon beslutsfattare skicka telefoner med Bluetooth avstängd för att maximera batteritiden på telefonen. Roterande Bluetooth på, kan medan bekvämt, rinna en mobiltelefon eller batteri, vilket gör att tagit slut saft långt innan det skulle få om Bluetooth inte var påslagen.