mynewspapers.net

Nackdelar med partiella proteser

Nackdelar med partiella proteser


Det finns två typer av partiella proteser: fasta och flyttbara. Fast partiella proteser (FPDs) ser naturliga och är bekvämare än flyttbara partiella proteser (RPDs). Men FPDs är dyrare och därför rekommenderas att ersätta en eller två saknade tänder. Alla FPDs och RPDs har för- och nackdelar. Vissa är dyrt men attraktiva, medan andra är billiga men kräver mer tid att vänja sig. Ytterligare andra är bekväma och billigare men mindre stabil eller kräver mer underhåll.

FPDs

Nackdelar med partiella proteser


FPDs kallas också broar. Broar är konstgjorda tänder anbringas i käken eller permanent fäst under tandköttet. Det finns två typer av broar: konventionella och limmade fast broar. Broar fungerar inte mycket bra om du saknar tre eller fler tänder i rad. Det är svårt att rena broar; Därför, dålig andedräkt eller andra orala problem kan uppstå. Tandtråd måste vara en del av din tandhygien rutin för deras vård. På grund av sin bestående natur göra broar dig mottaglig för inflammation. De är också dyrare än RPDs.

Nackdelar med konventionella och limmade fast broar

Nackdelar med partiella proteser


En konventionell fast bro kräver mer tand minskning än gör en limmade fast bridge. I ett fall av överdriven ben eller tuggummi förlust, kanske en konventionell bro inte ser så naturliga som klistrat fast brygga. En limmade fast bro får inte pågå så länge som en konventionell bro och är mindre tillförlitligt, när tandköttet runt tänderna kan krympa och lämnar tomma utrymmen som kan orsaka ytterligare tandproblem. Också, i vissa fall metallen uppbackning av en limmade fast bro kan visa upp.

RPDs

RPDs består av harts bas, konstgjorda tänder och en metall spänne fast på en metallstomme. Typer av RPDs inkluderar simfötter, gjuten metall, flexibel ram, Nesbit och Cusil.

Nackdelar med RPDsFlipper har en spröd akryl grunda och tenderar att bryta ofta. För att förhindra brott, är flipper byggandet förtjockad, vilket gör dem ganska obekväma. Flipper är inte lika stabil som broar och måste vara rebaseras ofta, eftersom det med tiden, de nedstiga från sin ursprungliga nivå. RPDs med en gjuten metall ram är den mest stabila; men metall ramen ger mer tryck till tänderna och kan vara obehagligt. Flexibel-ram RPDs är gjorda av ett syntetiskt nylonlike material. Som namnet antyder, är de extremt flexibel och därför lätt att installera. Justera deras polymeren ram tar ansträngning vilket kan vara problematiskt. Ömma ställen framkalla lätt och alltför lång tid kan spenderas ger flexibel-ram RPDs en bekväm passform. Nesbit RPD består av en enda tand. Tillverkad av flexibelt ramverk materialet, har den metallklämmor som passar runt tänderna bredvid klyftan. Det stöds inte av några tänder på vardera sidan av munnen och därför sätter extrem stress på knäppta tänder, som är obekväma. Nesbit RPDs är benägna att risken för oavsiktlig svälja, men det flexibla materialet är säkra för mag-tarmkanalen foder. Cusil RPDs är som full proteser. De sitter på platsen för de saknade tänderna och har utrymmen för att rymma de kvarvarande naturliga tänderna. De är dyrare än alla andra RPD och kräver god munhygien för underhåll. Alla RPDs måste tas bort för rengöring och kan få förlorade eller skadas under eller efter borttagning. Till vissa bärare, de känner sig mindre stabila.