mynewspapers.net

Nackdelar med instant messenger

Nackdelar med instant messenger


Instant Messenger-programmet tillåter människor att veta när du är aktivt på din dator. Olika instant messenger programvara typer finns tillgängliga, inklusive AOL Instant Messenger, Yahoo! Instant Messenger, Windows Live Messenger och ICQ. Även om programvaran tillåter användare att kommunicera med andra genom att klicka på en knapp, har sin egen uppsättning av nackdelar.

Några gömställen

Instant messenger-programmet visar dina vänner och familj när du loggar. Detta kan vara otroligt obekvämt om du loggar in att prata med en eller två personer men i slutändan att få bombarderas med meddelanden från massor av människor. Du kan logga in och vara osynlig, men detta hindrar någon från att kontakta dig, oönskade effekter.

Distraktion

Snabbmeddelanden kan vara distraherande och lägre produktivitet. Du kanske arbetar på en viktig uppgift och blir avbruten med meddelanden som kan kasta din koncentration helt ur spår. Detta är särskilt sant när flera samtal sker på en gång.

Säkerhetsrisker

Snabbmeddelanden programvara inkluderar möjligheten att skicka filer och foton med kompisar. Detta kan vara bekvämt, men samtidigt är riskabelt om du inte vet om filen är fria från virus. Det finns inget sätt att veta säkert att filen är säker. Om fildelning är viktigt, alltid ställa in antivirusprogrammet att skanna alla inkommande filer innan du öppnar dem.