mynewspapers.net

Nackdelar med elektroniska blanketter

Nackdelar med elektroniska blanketter


Elektroniska formulär är vanliga och otroligt användbar. Deras fördelar är lätthet av sammanställning, enkel navigering och förmågan att ha resultaten fördelade i cyberrymden till e-post i-lådor någonstans i världen. Men finns det påtagliga nackdelar till elektroniska formulär som kan förneka legitimiteten i deras användning.

Provtagning frågor för Filers

Elektroniska formulär skickas ut via e-post till en grupp människor kan vara bra att få uttrycka ute om en undersökning eller produkt, men det finns provtagning nackdelar med detta. Lite kan vara känt hos befolkningen som är att få tillgång till form, än geografisk plats. Blind provtagning kan förvränga resultat och slösa tid.

Bristen på deltagande

En utvecklare kan spendera en massa tid på att skapa ett elektroniskt formulär, men det är inte bra om det inte är ifylld. Många människor Visa formulären som skräppost och undvika dem alla tillsammans. Om du inte vet var ett e-postmeddelande kommer ifrån, speciellt om det innehåller ett elektroniskt formulär begäran om information, finns chansen, du kommer att ta bort den.

Liggande på elektroniska formulär

Fylla i ett elektroniskt formulär uppfattas ofta som mer anonym än fyller i ett pappersformulär. Detta beror på att en person är i huvudsak "gömma"sig bakom datorn. Medan det kan göra det möjligt för någon att berätta för en mer detaljerad version av sanningen, visar forskning att det är mer sannolikt att människor kommer att blåsa eller tömma ett svar är korrekta.

Datafel

Bygga en kampanj enbart runt elektroniska formulär är farliga på grund av risken för skadade data. Naturkatastrofer har utplånat hela databaser. Elektroniska skolbetyg förlorade helt i New Orleans efter orkanen Katrina, t.ex. Dessutom kan data skadas under överföringen från personens dator till företagets databas.

Slutsats

Elektroniska formulär är snabbare, lättare att sammanställa och lättare att skicka ut, har de verkliga riskerna de tar emot informationen. För forskningsändamål är med både papper och elektroniska formulär bäst. För företag med hjälp av formulär för klienten och anställd data, bör ett säkert backupsystem och Periodiskt underhåll genomföras för att minimera risken att förlora elektronisk information.