mynewspapers.net

Nackdelar med att sänka dricka ålderRättsliga dricka ålder i Förenta staterna är 21 och har i mer än 20 år (från och med 2011). Innan dess laglig ålder var 19 kort och innan dess var det 18, mellan 1970 och 1976, när tonåringar lagligt kan köpa 3,2 procent alkohol öl. Åldern har uppkommit på grund av mestadels oro dricka dödsfall bland tonåringar.

Nackdelar

De som är emot sänka den lagliga åldern för dricka hävdar att tonåringar inte kan hantera alkohol ansvarsfullt och löper risk att döda sig själv eller andra när de väljer att dricka och enhet.

Enklare åtkomst av ännu yngre barn

Ett annat bekymmer är som om 18 år gamla barn har tillgång till alkohol detta skapar enklare tillgång till alkohol genom de ännu yngre.

Statistik

American Medical Association har hävdat att dödsfall eller skada priser ökar när den lagliga åldern för dricka sänks och priserna minskar när den lagliga åldern är 21, vilken är nyttan av att bibehålla nuvarande rättsliga dricka ålder.

Mindre drickande

Även om minderåriga tonåringar fortfarande lyckas får alkohol och dricka det, verkar det de dricker mindre och uppleva färre alkoholrelaterade skador när dricka ålder är 21. Enligt MADD (mödrar mot rattfyllerister), innan åldersgränsen höjdes till 21 fanns mer minderårig berusad förare inblandade i dubbelt så många dödliga trafik kraschar som det är idag. MADD konstaterar att tonåringar få dubbelt så berusad som vuxna och reagerar olika på alkohol än äldre människor.

Skydd

Argument för att hålla den lagliga åldern av att dricka vid 21 inkluderar skyddar tonåringar från de potentiellt negativa konsekvenserna av att dricka tillsammans med rädda deras liv, som att förhindra skapade dem för en alkohol-relaterade bil vrak. Ett annat argument är att skjuta upp dricka tills senare minskar chansen att en individ ska bli alkohol-anhörigen.

Beteende

Etik och religionsfrihet kommissionen står bakom 21 rättsliga dricka ålder lagen eftersom det anser att berusningsdrickande är högre bland tonåringar när den lagliga åldern sänks och påpekar de negativa hälsoeffekterna att dricka kan ha på dem vars hjärnor är inte fullt utvecklade. Alkohol har en påverkan på beslutsfattandet, minne, samordning och en kognitiv förmåga. Alkoholkonsumtion kan leda till riskbeteende som oskyddade eller oplanerade kön och konsekvenser samt en benägenhet för alkoholmissbruk i mycket unga år.