mynewspapers.net

Nackdelar med att använda socker substitut

Nackdelar med att använda socker substitut


Konstgjorda sötningsmedel ger mat och dricka en söt söt smak, utan att infoga några extra kalorier. Ofta kan du hitta dessa sockerersättningsmedel i produkter som muffins, kakor och kost drycker. Sockerersättningsmedel arbete för att bekämpa vikt vinna, diabetes och tand förfall. Trots att det finns fördelar, finns det nackdelar med att konsumera konstgjort socker alternativ.

Sockerfri

Medan många har den missuppfattningen att sockerfria livsmedel är låga i kalorier, många gånger dessa livsmedel har ett ännu högre kaloriinnehåll och fett innehåll. Många livsmedel som innehåller konstgjorda sötningsmedel är alltför bearbetade. De som innehåller konserveringsmedel och konservativa som bidrar till viktökning. Vissa studier har även associerat konstgjorda sötningsmedel som cancerframkallande ämnen.

Recept

För de som älskarna bakning eller matlagning, kommer ersätta socker med konstgjorda sötningsmedel sannolikt förstöra ditt recept. Naturligt socker spelar en stor roll i att ge goda smak och konsistens. "Socker" produceras i ett laboratorium tenderar att ändra smak och form av din bakade goda, särskilt vid uppvärmning i ugnen.

Trötthet och huvudvärk

Studier har visat att en långvarig användning av konstgjorda sötningsmedel kan leda till kronisk trötthet och migrän huvudvärk. Några forskare hävdar också att sötningsmedel leder till viktökning. Studier visar att de som konsumerar sockerersättningsmedel är mer benägna att vara hungrig hela tiden.

Aspartam (lika)

En av de mest populära sötningsmedel på marknaden, varje liten blå paket innehåller bara 4 kalorier. Sockerfritt tuggummi och kost drycker är kända för att innehålla socker substitut. Rapporter har föreslagit att aspartam kan utlösa smärtsamma migrän för dem som lider av kronisk huvudvärk. Det är också känd för att orsaka problem till det centrala nervsystemet och har varit relaterade till fosterskador. De som lider av genetisk sjukdom fenylketonuri (PKU) måste eliminera aspartam från kosten helt.

Sukralos (Splenda)

Nackdelar med att använda socker substitut


Känd som Splenda, är detta icke-kalori sötningsmedel en klorid molekyl gjorda av socker. Sukralos tillhör en familj av organochloride kemikalier som är svår att absorberas in i kroppen. Även om det är vanligt medan bakning recept, är sukralos ett giftigt cancerframkallande ämnen när konsumeras i stora mängder.

Saccarhin (Sweet N' låg)

Sackarin var en av de första sötningsmedel till slå till marknaden. Det är ca 300 gånger sötare än socker (utan kalorier), och en av de billigaste sockret substitut. Sackarin har kopplats till cancer i urinblåsan hos försöksdjur. Tjänstemän rekommenderar att gravida kvinnor bör undvika detta socker substitut helt.

Stevia

Stevia är ny på marknaden för socker substitut. Denna sydamerikanska ört är en av de enda naturliga sötningsmedel som finns. Stevia är en ört som har använts i Latinamerika under många år. Det nyligen hit internationella diet scenen, och sedan dess har gjort stort intryck. Det är inte rekommenderat för att använda Stevia i bakning recept på grund av dess bitter eftersmak.