mynewspapers.net

Nackdelar med att använda en reklambyrå

Nackdelar med att använda en reklambyrå


Reklambyråer har en mängd kreativa talang och resurser på sina fingertoppar att framgångsrikt lansera en ny produkt eller ta marknaden delar från tävlingen. Reklambyråer har varit den drivande kraften bakom framgångsrika reklamkampanjer för produkter som GEICO försäkring och Miller Lite öl. Även reklambyråer erbjuder många fördelar, är de inte utan vissa nackdelar.

Extra kostnad

Anlita en reklambyrå är en utgift som vissa företag inte har råd, särskilt under tuffa ekonomiska tider. När du hyr en reklambyrå, knacka du in expertisen som copywriters, designers och kreativa direktörer, varav alla måste kompenseras av kommissionen som du betalar. För många små företag är en reklambyrå inte ett prisvärt alternativ.

Ovana med din produkt

Reklambyrån kanske vet tandkräm eller iPods eller mikrovågsugn, men det kanske vet lite eller ingenting om ditt företags produkt eller industrin. Med tanke på tiden, kan du kunna utbilda byråns människor om vad du gör, men det finns ingen garanti att de kommer att utveckla en sann känsla för ditt företag. Följaktligen kan du sluta slösa tusentals dollar på en annonskampanj som missar märket.

Otydliga förväntningar

Det finns alltid risken för en koppla mellan vad du hoppas att uppnå med annonskampanjen och vad byrån faktiskt levererar. För kampanjen för att lyckas, måste du ha ett tydligt mål för vad du försöker åstadkomma. Till exempel om du vill öka marknadsandelar genom att sänka dina priser att locka nya kunder, måste du se till att en annonskampanj lyfter fram din nya prisstrukturen. Men en unresponsive byrå kan erbjuda ett annorlunda och olämpliga förhållningssätt.

Låg prioritet

Om du inte betraktas som en stor klient av reklambyrån, kan det inte fördela sina bästa resurser till projektet. Om byrån plockar upp fler stora kunder när du har loggat, kan du få skjuts ännu längre ner totempåle. Som ett resultat, kan ditt projekt tilldelas oerfaren personal.

Limitied Creative Thinking

Det finns också en chans att byrån tar en "en storlek passar alla"-strategi till din kampanj och inte tar sig tid att vara kreativ. Till exempel, om byrån utvecklat en framgångsrik kampanj för ett företag eller produkt som är liknande till din, eller kanske ens gjorde en liknande kampanj för en eller dina konkurrenter, kan det göra på samma sätt med din produkt. Som ett resultat, får byrån inte beakta eventuella förändringar som har skett på marknaden, vilket gör din kampanj föråldrade.