mynewspapers.net

Mytologi idéer part

Mytologi idéer part


Nästan varje kultur har omhuldade egen mytologiska sagor och berättelser i århundraden. Det finns många former av mytologi, grekiska är kanske det mest välkänd, vilket gör det idealiskt för en rolig och festlig fest. En mytologisk-tema fest är det perfekta sättet att hedra gudarna i antikens Grekland. Använda anpassade inbjudningskort, Toga och mat, göra dina gäster känner att de middagar med gudarna på Olympen.

Inbjudningar

Gör egna grekiska inbjudningar. Välj ett rullande teckensnitt som liknar handskrift och skriv ut informationen. Inklusive en rubrik, till exempel "Zeus och gudarna har kallas du till Olympen" eller "Du är inbjuden till fest med gudarna," är en kreativ och intressant tillägg till standard händelseinformation på inbjudningar. Skriva ut på pergament-stil papper för en robust och antika utseende. Rulla till rullar, knyt och ge till potentiella gäster. Målet är att göra inbjudningar ser ut som gamla grekiska scrolls.

Kostymer

I inbjudningarna, uppmuntra gästerna anländer klädd som sina favorit mytologiska hjälten eller hjältinnan. Föreslå alternativ, till exempel Hercules, Zeus, Afrodite, Apollo, Hades eller titanerna. De utan en preferens kan välja att komma klädd i en toga och sandaler i stället för ett visst tecken. För extra motivation för dina gäster, kan du hålla en kostym tävling för den mest detaljerade och i tecken klädsel.

Mat

Gör dina gäster känner del av Zeus' tabell genom att servera standard grekisk mat på guldfärgade plattor. Plockmat, som druvor, ostar, oliver och nötter, är bra val för en buffé mat bar. Rustika bröd och filo spenat tårtor är också bra Grecian snacks. Gyron kan vara en god huvudrätt vill man betona grekiska köket. Servera med vin eller saft, beroende på åldersgruppen gäster, gyllene krukor eller urnor. Du kan också köpa fruktnektar skall utgöra ambrosia, standard drycken av gudarna.

Decor

Använda folie-täckt choklad mynt som part favörer och dekorationer på borden. Små korintiska kolonner insvept i ivy och vinrankor göra omedelbart rummet visas betydligt mer Grecian. Stämningsbelysning är särskilt viktigt med en mytologisk-tema fest. Många ljus lindade med vinstockar lägga till en romantisk och gudalika känsla i stämningen. Drapering de flesta möblerna med vita lakan och möbelskydd skapar en ljus, marmor känsla till rummet.