mynewspapers.net

Myggmedel ut?

Myggmedel ut?


Insektsmedel används för att avskräcka buggar och skadedjur från bita eller närmar dig. Olika typer av bug spray och avskräckande medel som kan användas att minimera din exponering för olägenheter som myggor och flugor när utomhus under den varma årstiden när dessa skadedjur frodas. Eftersom olika produkter används för att skapa insektsgifter, kan hylla livet för dessa objekt variera.

Vad är insektsmedel?

Insektsmedel anses rättsligt vara en form av bekämpningsmedel. National bekämpningsmedel Information Center klassificerar någon produkt som kan användas för att döda eller stöta bort skadedjur såsom insekter, som bekämpningsmedel. Bekämpningsmedel avsedda som insektsmedel kan innehålla både naturliga och kemiska ingredienser. Enligt Center for Disease Control and Prevention inkluderar de vanligaste modern repellent ingredienserna DEET, Picaridin, olja av citron Eucalyptus och en kemikalie som är känt som IR3535. Vanliga ingredienser i recept på hemlagad bug spray och avskräckande medel inkluderar vit vinäger, citron skal och citronella och eukalyptusolja. Avon huden så mjuk är också ofta används som ett insektsmedel.

Insektsgifter och tid

Ingredienserna i insektsmedel kan skilja, bosätta sig, förlorar effektivitet och allmänt försämras över tid och exponering för förändrade temperaturer och miljöer. Dessa förändringar förbättra sällan produkten och i stället få den att bryta ner tills det erbjuder lite eller ingen försvar mot fel. Mycket gamla myggmedel kan orsaka hudirritation eller hudutslag. Insektsgifter har instruktioner på sina flaskor som vanligtvis kräver lagring i måttliga temperaturer och ej i direkt solljus. Underlåtenhet att lagra produkter ordentligt kan orsaka ingredienser att förlora sin effektivitet snabbare än de annars.

Utgångsdatum

De flesta insektsgifter har ett utgångsdatum stämplat någonstans på flaska eller behållare, men FDA inte kräver ett utgångsdatum på de som har en hållbarhet på mer än 36 månader. Utgångsdatumet är det att skydda säkerheten för användaren och garantera effektiviteten av produkten. Ett insektsmedel som är förbi sitt förfallodatum inte längre garanteras effektivt eller ens säkra av tillverkaren och bör inte användas.

DEET

DEET är en kemisk förening vanligen används i insektsgifter. DEET anses mycket stabila och kan pågå en lång tid, och inte alla bekämpningsmedel som innehåller DEET har ett utgångsdatum. Som regel dock ersätta någon berättar insektsmedel som har varit i hemmet i två år eller mer med en ny produkt att säkerställa effektivitet, Jim Baral av New York's Mount Sinai School of Medicine Fitness Magazine.