mynewspapers.net

Muskel tår hos hundar

Muskel tår hos hundar


Enligt webbplatsen Pet Place, muskelsystemet "är en av de största systemen i hundens kropp och den vanligaste orsaken till denna mjukvävnad skada är trauma." Muskeln kan skadas av att bli blåslagen eller sönderrivet.

Allvarlighetsgrad

Enligt karriären med djur hemsida finns det fyra steg till en muskel tår hos hundar. En scen en skada kan bestå av blödning, svullnad, blåmärken och smärta. Etapp två är om muskelfibrerna riva sönder. Steg tre är när muskelfibrerna och det omgivande området riva sönder. Steg fyra är när kroppen av muskeln sliter sönder.

Orsakar

Mycket som en person, kan en hund skada benen från överanvändning. Muskeln kan drabbas av allt från en dra till en komplett tår.

Bråck

Ett bråck är en reva i en muskel vägg där vävnader eller organ kan komma genom öppningen. Gemensamma bråck är membranet, navelsträng, perineal, och den inguinal eller testikelcancer för kvinnliga och manliga hundar respektive.

Instabilitet i mediala

I människor, detta skulle betraktas som en rotatorkuffen tår men hundar har inte rotator manschetter. Enligt Colorado Hundarnas ortopedi är"den mediala säkerheter ligamentet (MCL) och subscapularis muskeln kritiska komponenter för mediala stabiliteten i axelleden." En tår i ligament eller muskler skapar instabilitet.

Överväganden

Muskel tår risken är större för athletic hörntänder. Trauma kan också uppstå från bilolyckor, slagsmål, faller, ålderdom eller fetma. Den viktigaste behandlingen till en muskel tår är resten. En allvarlig tår kan kräva kirurgi.