mynewspapers.net

Musik & dans aktiviteter för äldre

Musik & dans aktiviteter för äldre


Dans och musik är roligt för alla åldrar. För äldre, överväga att anordna spel och händelser som innehåller musik och dans för en omväxling. Låt dina familjemedlemmar eller invånarna att återuppleva minnen genom sång och dans med dessa spel och socials.

Spela Bingo

Musik bingo är ett spel där du skapar bingobrickor med titlar på låtar på dem. Istället för att ringa ut en kvadrat som i traditionell bingo, kommer att du spela klipp av låtar. Spelarna måste matcha klippet med titlar på bingobrickorna. Du kan beställa material online eller gör din egen. Klippen bör vara 20 sekunder lång och låtar spelarna skulle ha en chans att veta.

Te dans

Planera en tebjudning för ditt boende. Men istället för att bara med te och kakor, kan du Rensa plats för ett dansgolv. Detta kan förvandla en lugn söndag te till en möjlighet för din bosatt att dansa. Du kan spela låtar som invånare begärt.

Den låten är klar

Gör en lista med låtar att dina invånare eller familjemedlem kommer att veta. Ta bort ett eller två ord ta en rad eller två av texterna. Du kan sätta invånarna i grupper eller har din överordnade par med en annan medlem av familjen. Ge alla en klocka. Läs texten med borttagna orden två gånger. Den första gruppen till ring på klockan får besvara. Om de gör fel, gå till den andra gruppen som ringde. Fortsätt tills någon ger dig rätt svar. Du kan också ge extra poäng för namngivning av året och konstnären.

Undervisa en dans

Du kan ha lokala danslärare kommer och undervisar en dans till ditt boende. Du kan också ta dem till en dansstudio. Dessutom be invånarna med dans bakgrund om de skulle vilja undervisa en rutin till en grupp boende. De kan utföra rutinen för en publik eller du kan göra detta en vecka aktivitet att hålla din familjemedlem eller invånare aktivt.